L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

diumenge, 3 de juny del 2012

Gran éxit de la dansada popular d’ahír dissabte organitzada perl Grup de Balls Populars La Vall de Tavernes



Dos moments de la "dansà" pel Carrer Major
El Grup de Balls Populars La Vall de Tavernes, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Tavernes, va organitzar ahir la IV edició de la Dansada Popular a Tavernes.  Una activitat que va tindre gran èxit en haver assolit reunir representants de grup de danses de localitats Moixent, Canals, Planes, Carcaixent, Paiporta, Alfarp, Almussafes, València, Alboraia, Xeraco, Xeresa, Daimús, Dénia i Sueca. A més, coincidint amb els actes de la Dansada Popular, es va celebrar l'agermanament del grup valler amb el Grup El Repom de Canet d'En Berenguer.

L'alcalde i les autoritats locals rebent els participants a la Plaça Majors

 Foto del Grup de Balls Populars amb les autoritats locals
Enguany el recorregut havia estat modificat per tal de facilitar la dansada i va ser el Carrer Major el lloc on es va desenvolupar. A partir de les 8 de la vesprada s’iniciava la dansada, encapçalada pels balladors i balladores del Grup de Balls Populars La Vall de Tavernes en l’encreuament amb el carrer Doctor Fleming als sons de la dolçaina i el tabalet. La veritat, com podeu vore en les fotografíes, és que feia goig vore la gran doble filada de participants seguint el ritme enmig del carrer però, sobre tot, allò més bonic era vore eixe grup de xiquets i xiquetes vallers que hi participaven, amb la qual cosa pensem s’assegura el futur del nostre grup i sobre tot, de la mantinença de la nostra música popular i balls tradicionals. 

En arribar a la Plaça Major, l’alcalde de Tavernes, Jordi Joan, i membres de l’equip de govern van anar rebent als balladors de les diferents localitats. En la mateixa Plaça Major, posteriorment tots els grups presents així com els veïns i veïnes i acompanyants que vulgueren sumar-s’hi participaren en el ball del tradicional fandango, amb la qual acabava aquesta primera part.

El fandango a la Plaça Major va concloure la "dansà"
La festa va continuar a la plaça de la Casa de la Cultura amb un sarao on es va continuar cantant i ballant tal com es feia als nostres carrers en els segles passats i on pogurem escoltar interpretar cançons tradicionals de la nostra ciutat junt amb les d’altres localitats valencianes, algunes ja arreplegades pel gran grup “Alimara”.

            En temps de les barrancades
            Se m’emporta la barraca
            No plores més “Maravilla”
            Que en quatro “palos” hi ha una altra.

En resum, una jornada memorable i on només va faltar més participació dels veïns i veïnes, mes gent als balcons gaudint de la festa i per la nostra banda, la felicitació i l’agraïment al nostre Grup de Balls per mantindre vives les nostres tradicions, com a signe d’identitat i de la nostra cultura com a poble.
-

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Extraordinari espectacle popular. Seguiu així! No perdem mai les nostres arrels!

Grup de Balls Populars La Vall de Tavernes ha dit...

Des del Grup de Balls Populars La Vall de Tavernes, agraïm de tot cor, el recolzament que rebem i, en este cas, el dels més de 30 pobles que el dissabte vinguèren a mostrar, si algú no era conscient, que la nostra cultura està com déiem fà uns anys, més viva que mai.

Els més de 300 balladors i balladores que ompliren el Carrer Major vinguèren a espentar-nos a seguir mantenint les nostres tradicions com ho fèren els nostres avantpassats, com sempre, a pesar de totes les dificultats que ens trobem i que, en estos temps que ens toca, son generalitzats.

Sabiem que enguany el repte era gran, ja que malgrat els escasos recursos, es presuposava que la convocatòria seria multitudinària com finalment així va ser, i per lo que ens conta el món del folklore, el resultat va ser òptim.

Per aixó, és just el nostre agraïment a tots els que, amb la mesura de les seues possibilitats, han possat de la seua part per a que esta fita estiga convertint-se en ineludible pel calendari cultural valencià, i el nostre propòsit en que la V edició de la Dansada Popular a Tavernes, el prorper primer dissabte de Juny, siga més nombrosa, participativa i festiva, si cal, encara que, segurament, per a ser així, ens caldrà a tots un major esforç, que com sempre, serà ben invertit.