L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 5 de juny del 2012

PLENARI DE JUNY: El PP no recolza l’actuació del govern municipal per regenerar l’aigua del llac de La Goleta

Aconseguirem de nou una imatge com aquesta en el llac?

 Era l’última que podíem esperar!! El PP que ha vist sota el seu govern mordaltat de peixos uns anys i en un altre un atac de botulisme que va fer desapareixer tota la colonia de colls verds del llac, entre altres fets ocorreguts pel mal estat de l’aigua, i que mai no van posar cap solució, en el plenari d'anit no recolzava la col·locació de dos airejadors que han d’oxigenar cada 12 hores tota l’aigua del llac i evitar els problemes per tots coneguts.

Insòlit que un partit no recolze que l’Ajuntament pose mesures per evitar un problema d’higiene i salubritat pública, però més insolit que ho faça en base a arguments tan pelegrins com que no li semblava bé que es gastaren els diners sobrat de l’adjudicació de l’avantprojecte de la depuradora. Després ho expliquem amb detall.

El govern municipal ha realitzat diversos estudis per buscar solució al problema de l’oxigenació de l’aigua del llac i ho ha fet amb carácter d’urgència perquè una de les bombes d’ara no funciona massa bé. El sistema triat són dos airejadors que s’instal·laran en profunditat en el centre del llac i bufaran cap adalt l’aigua. Segons es va dir en el plenari, cadascún dels airejadors especials actúen sobre 453 metres cúbics a l’hora amb la qual cosa i saben que el volum màxim del llac està sobre els 11.000 metres cúbics, cada 12 hores s’actuarà sobre tota l’aigua del llac. El cost total del projecte será de 12.173 euros, IVA inclós, i será l’empresa Riegos Taver l’encarregada d’instal·lar-lo.

DEL LLAC DE LA GOLETA A LA DEPURADORA…. I TIRO PORQUE ME TOCA

Com hem dit, el PP va argumentar la seua falta de recolzament a la depuracio de les aigües del llac perquè s’anaven a usar els diners sobrants de la partida de contractació de la redacció de l’avantprojecte de la depuradora.   L’ajuntament va destinar una partida sobre els 300.000 euros para la redacció de l’avantprojecte, però es va adjudicat amb una baixa sobre els 110.000 euros. És a dir eixos diners se’ls va estalviar l’Ajuntament i, per tant, es poden dedicar a altres projectes.

El PP va dir que no estava d'acord, que volia que els diners es quedaren quiets, que no es tocaren, i que es gastaren quant fora el moment en altres coses de la futura depuradora. Una depuradora que sembla fantasma perquè ni se sap la data d’inici ni quant la Generalitat la contemplarà en els seus pressupostos. 

I diguem nosaltres:  Els 300.000 euros s’havien destinat per a l’avantprojecte, per tant, una vegada adjudicat el projecte i per molt menys cost, és lògic que els diners sobrants s’usen en altres coses i més encara si són actuacions urgents, que no esperen, com la del llac, per la calor i per la bomba que s'ha trencat.

Emprant un símil familiar, cosa que sempre li ha agradat molt al PP usar en plenaris: imaginem-nos una familia que ha decidit dedicar 1.000 euros per a vestits,  però els compra per 800 euros. En sobren 200 de les previsions i els fills, que passen gana, li demanen al pare que dedique eixos diners sobrants a menjar, que això es urgent perquè passen fam però el pare diu: “No, eixos 200 euros són per a gastar en coses de vestir. Guardem-los per a  l’any que ve”.  El PP va dir i actuar fent una cosa semblant ahir en el plenari.  

Però tanmateix feia nomes uns moments si que estaven d'acord en dedicar una part d’eixos diners sobrants en factures d'actuacions de l’any passat. ¿O siga que per a pagar bancs i obres similars del poble del 2011 si que eren bons i per a sanejar el llac no? 

L’alcalde, Jordi Joan, va haver d’intervindre per posar les coses en el seu lloc, informar els assistents  i demostrar que el que volia el PP no tenia ni cap ni peus. Va llegir un informe tècnic que deia el que tothom ja sap: que ara no hi ha cap possibilitat que la depuradora comence abans de tres anys com a mínim. I només per una simple qüestió de terminis, d’expedients… això si el procés d’expropiació no es fa etern, cosa que potser, com també deia l’alcalde. I que en tot cas, els diners que puguen fer falta per a futures actuacions han de tindre les seues partides concretes en un futur.

En resum: que només els tres partits del govern recolzaren la instal·lació dels airejadors que, segons es deia, han d’acabar amb els problemes del llac. I només són 12.173 euros i tant poc cost i en tans anys de govern del PP, ni assabentar-se. Ara, això si, hem tingut palmeres per tot arreu, carrilbici que aprofita ben poc, troianos, voreres que estaven noves i es feien de nou, etc, etc

Aconsellem que llegiu la informació que sobre els terminis de la depuradora vam publicar fa uns dies. Són molt entenedors de la situació i aclaridors dels anys que caldrà esperar, si és que finalment la Generalitat s'anima i s’executa el projecte.

-

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Genial el símil de la familia. És exactament això. Una vegada coberta la necessitat (adjudicar el projecte) la resta dedicar-lo a les coses urgents.
També comprenem que per al PP no siga gens urgent posar remei a eixe focus de problemes que és, ara per ara, el llac. Mai no s'han preocupat.
Confiem que se solucione tot. I molt bé Vanessa per la rapidesa. Endavant.

Bowie ha dit...

12000 euros i resoldre el problema no es rés, si tenim en compte que el pressupost municipal és de milions d'Euros, això abans s'ho gastaven en ( i més) en palmeres.

Un del plenari d'ahir... ha dit...

El mal pagador sempre té escuses. I això li passa al PP, una excusa pels que diuen que volen el bé de Tavernes i voten en contra. Alguns s'ho han de mirar quan voten pel que diu el partit i no per les necessitats que plantejava Vanessa. En fí, no et pots fiar d'alguns polítics van al seu profit, si no mane no val res del que facen. Vaja PP, no votar a favor, això trenca per alguns el que siguen immaculats.

pato sense oxigen ha dit...

Estos del PP cada dia demostren molt poc trellat polític. El llac, en estiu, está sempre ple de gent de tota classe: majors, menuts, gent jove, turistes... El llac cal cuidar-lo i molt, per què és una zona verda molt visitada. No podem tolerar el que passà fa uns anys on es moriren quasi tots els ànecs per falta d'oxigena l'aigua. Votar en contra de millorar el seu poble és demostrar molt poc trellat polític. Es nota que preferixen que el poble s'ensorre abans de que un altre ho faça millor.