L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 22 de juny del 2012

La regidoria de la Joventut va presentar ahir el Pla Integral de la Joventut 2012-2015



L’acte va comptar amb l’assistència d'una vintena de joves, en representació de les associacions i de les joventuts de distints partits polítics amb presència en la nostra ciutat.

El Pla Integral de Joventut té com a objectiu animar als joves de Tavernes a constituir el Consell de la Joventut de Tavernes, un òrgan aglutinador del jovent  a través de les distintes associacions a les quals pertanyen. Així, podrien formar un estament organitzat i ferm, al temps que aconseguirien ser un fidel reflex de les inquietuds i preocupacions d’aquest sector de la societat vallera. 

El Consell de la Joventut esdevindria un estament de col·laboració i participació en la política local a l'Ajuntament, a més d'incentivar la participació juvenil, a tots els nivells, al poble.

L'acte fou presentat per Josep Llacer, regidor de Joventut, que mitjançant una presentació Power Point  explicà als assistents com la Regidoria d'Esports està interrelacionada amb altres regidories del govern, així com  diverses actuacions que depenen de la Regidoria de Joventut però estan implicades amb altres àmbits depenents de l'ajuntament o de la Generalitat Valenciana. 


Josep Llacer destacava el tarannà d'interdepartamentalitat que es dóna a la Regidoria de Joventut i assenyalava aquesta característica com una constant en el treball que s'hi realitza.

Pere Fuset, vicepresident del Consell de la Joventut a la Comunitat Valenciana, va intervindre per animar als joves assistents de Tavernes a dur endavant la creació del Consell de la Joventut. Pere Fuset alabava la capacitat associacionista dels jovens congregats a la sala i els animava a seguir en aquesta actitud, perquè podia donar fruït en moltíssimes activitats. 
 
Un altre aspecte que va desenvolupar va ser el paper dels joves, com a futur i també com a present, de la societat valenciana ara mateix i la seua implicació en el conreu del seu propi futur. Assenyalava Pere Fuset el caràcter independent del Consell de la Joventut de la Comunitat Valenciana, i la capacitat aglutinadora d'associacions diferents que, tot i paréixer enfrontades, treballaven conjuntament amb un mateix fi. 

La idea principal que volia transmetre Pere Fuset era el cooperativisme, el poder funcionar com una cooperativa. Així explicava com una associació pot no tindre la capacitat adquisitiva per comprar certs elements materials; tanmateix poden ser adquirits pel Consell de la Joventut i usats per les distintes associacions. 

Finalment intervingué David Latorre, encarregat de l'àrea d'implantació de la Comunitat Valenciana i membre del Consell de la Joventut de la ciutat de Meliana. David Latorre explicà als assistents les distintes formes on ha actuat el Consell de la Joventut de Meliana, per tal d'autobeneficiar-se, buscar ajudes europees, participar en les actuacions de l'ajuntament del poble de Meliana, etc. 

David Latorre lliurà als assistents un llibret on es troben les primeres passes a donar per dur endavant la tasca de formació d'un Consell de la Joventut a la nostra ciutat.

Per acabar l'acte, es va obrir un torn obert de preguntes, on hi hagué un intercanvi de preguntes i respostes amb el públic assistent i els membres de la taula. Pere Fuset i David Latorre mostraren la seua predisposició per ajudar al jovent de Tavernes en tot allò que fora necessari
 per tal de conformar-hi el Consell de la Joventut.
-

4 comentaris:

Anònim ha dit...

A qui representen Pere Fuset i David Latorre per a estar en la taula?

Com poden ajudar als jovens de Tavernes?

Anònim ha dit...

Menuda pregunta de bombero:
Es diu ben clar:

Pere Fuset, vicepresident del Consell de la Joventut a la Comunitat Valenciana

David Latorre, encarregat de l'àrea d'implantació (del Consell de la Joventut, s'enten) de la Comunitat Valenciana i membre del Consell de la Joventut de la ciutat de Meliana.

Representar a nivell de poble, res.
Ajudar, molt.

Que et sap mal, que es veja que el PP en anys no ha tingut mai una iniciativa semblant?

Robinjut ha dit...

A quines associacions jovenils de Tavernes es referiu, a banda de les polítiques?
Que n'hi havien, a Tavernes?
Esperem que açò siga un punt de partida per a l'associacionisme jovenil al poble. També caldria fomentar activitats desde dites possibles associacions i l'Ajuntament, apart de rock i botelló, i no quede la cosa en res.

Anònim ha dit...

És molt curiós, i penós, veure comentaris que intenten buscar traure punta a tot o a quasi tot. Eixa mania persecutòria que certs blogs de política local presenten cap al bloc, ja ratlla la psicosis. Entenc que als seus blogs ja no escriu ningú i van a altres blogs a crear polèmica, coses de l'avorriment? Ves a saber...

El ventilador s'encabota en crear polèmica, una polèmica molt estèril per cert, amb l'once. Segurament no entén la diferència entre realitzar un acte puntual i obert a la possible participació ciutadana i altre de privat on tot i ser una organització amb bones finalitats (com moltes altres) els beneficis són privats i no hi ha participació ciutadana. El ventilador esta obsessionat amb el FESTIVERN i adjectius en posa de tots els colors i ridículament demana que pague la mateixa taxa que l'once. Dis-me ventilador, quans dines haurà pagat Ecclestone per ocupar la via publica de València per fer la F1?? Segurament cap ni un, ans el contrari li hauran pagat per fer-ho cosa que no passa amb el FESTIVERN. Quans diners paga l'esglèsia per fer les processons?? Cal que paguen la taxa també?? Quants diners de taxa ha pagat el PP del poble per fer les dos paelles gegants i la truïta gegant?? Pagarà també la taxa? Acuses ventilador de ser el FESTIVERN una excusa per al nacionalisme més radical, l'única radicalitat apareix ves per on, dels teus comentaris per què, a pesar de la teua joventut, actues, repeteixes i acuses com un dels màxims defensors de la dreta més casposa i més ultra.
El Consell de la Joventut, ha de ser un ent totalment independent i on, com deia Pere Fuset i David Latorre, conviuen en molt bona sintonia, joves de tot tipus, sense importar el signe polític. Sou vosaltres els del PP els que teniu paranoies i veieu manipulació per tots els llocs. Ben cert és que Pere Fuset ha sigut president del Bloc Jove ( David Latorre no té res a veure en política, ahí heu patinat molts) però ventilador, si t'hagueres esperat i no te n'hagueres anat tan ràpid, hagueres sabut que la presidenta del CJCV és del PSOE i gent del PP ocupa altres càrrecs, al CJCV hi ha pau, no hi ha problemes, no busques fantasmes on no hi ha, per molt que els teus superiors et diguen que sí. No hi ha nacionalisme "prorradical" (sic) només estàs tu fent conservadorisme i mala sang d'un bon projecte l'únic defecte del qual és que no se li ha ocorregut al PP, sempre més preocupat pels vells que pels joves. Espere que les joventuts del PP es replantegeu la vostra postura.