L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dijous, 21 de juny del 2012

Conselleria té previst tancar el CEFIRE de Gandia a pesar del perjudici que representa a l'ensenyament de la comarca



Compromís ha tingut notícies que la Conselleria d'Educació té previst suprimir el Centre de Professors de la Safor ( CEFIRE)  ubicat a l’edifici CSI-COM de Gandia i que dona servei tota la comarca.  Segons sembla, els únics centres que es mantindran oberts a les comarques valencianes seran els de les ciutats de València, Torrent i Alzira.

Es diu que els criteris de Conselleria a l’hora de prendre la mesura serien de caràcter geogràfic, però Compromís afirma que no ho té clar i més quan pensa en les dimensions i el nombre d'habitants de la nostra comarca.  A més, es recorda que no existirà cap altre centre de formació per al professorat des d'Alacant fins a València per la costa, mentre que el de Torrent i València es troben a pocs quilòmetres de distància.

 "Curiosament Torrent és la ciutat d'on era alcaldessa la Consellera d'Educació i a Alzira l'ajuntament està regit per la presidenta de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies. Per tant, sospitem que els criteris de supressió són més bé polítics".

 Compromís posa de manifest el greu perjudici que la supressió del CEFIRE ocasionarà al professorat de la nostra comarca, perquè ha sigut el principal recurs dels docents per millorar la seua formació  "o el que és el mateix, de millora de  la qualitat del procés d'aprenentatge dels nostres fills i filles".

Compromís, a traves del  regidor de Gandia Facund Puig ha anunciat que presentarà una moció al Ple de l'Ajuntament de Gandia per tal de demanar a la Conselleria que deixe sense efecte l'odre de supressió del CEFIRE "i perquè el govern local pressione davant la Generalitat". Compromís, a través del seu grup parlamentari, també preguntarà a les Corts Valencianes al respecte.  
-