L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 14 de gener del 2009

ESTAN FARTS I AMB RAÓ

Els alumnes de l’IES “Jaume II el Just” estan farts de donar classes en un centre sense condicions, sense calefacció, amb goteres i, sobre tot, amb vora vint anys sense que haja gaudit cap reforma digna de mencionar. L’última va ser quan es va instal·lar l’ascensor.
I sobre tot, afirmaven, estaven farts de què la Conselleria d'Educació els prenga el pèl i haja oblidat la promesa de dedicar 200.000 euros per obres bàsiques al centre, tal com van anunciar per eleccions passades.
I afirmaven estan farts també què el govern municipal del PP de Tavernes “passe” de les deficiències i de que calle i mire a un altre costat sabent com sap, perquè escrits i comunicats els han donat molts, que els nostres joves donen classe sense calefacció, amb finestres que no tanquen, waters que no tenen condicions sanitàries, etc. etc. ¡Vaja, que ni a Àfrica!
Per tant, els alumnes no s’han refiat de les noves promeses fetes dimarts passat pels responsables de la Conselleria d’Educació, arribats a l’institut de pressa i carreres després que s’anunciaren les mobilitzacions.
I com que no s’han refiat, ahir dimecres es manifestaren exigint solucions ràpides. Els alumnes tragueren taules i cadires al patí, i s’embolicaren amb roba d’abric, per simbolitzar el fred que passen a les aules. Després decidiren acudir en massa davant la porta del nostre Ajuntament per donar a conéixer el seu malestar, cosa que en un primer moment no pogueren fer per estar tancades les portes del centre educatiu.
Els alumnes, sempre amb modos i educació, feren una “sentada” davant la porta amb la qual cosa ni ells podien eixir ni els professors entrar a donar les classes de després de l’esplai. Finalment, i solucionat el problema, els alumnes pogueren accedir al carrer i, en ordre i als sons festius de la dolçaina i cantant cançons al·lusives al fred que es passa a les classes, es concentraren a la Plaça Major i dipositaren la seua pancarta reivindicativa (Text: Estudis sota zero) a la porta de l’Ajuntament, pancarta que fou retirada per les forces de seguretat perquè impedia l’accés dels veïns a l’edifici.
Dos alumnes pogueren entrar per tal de parlar amb l’alcalde i després de la conversa, i havent recuperat la pancarta, es van retirar pacíficament i sense aldarulls. La protesta fou tot una demostració de civisme i sentit comú per part dels alumnes. ¿Fins dimarts que ve?
I què podem dir? L’IES “Jaume II el Just” va camí dels ¡¡ 40 ANYS!! I no ha tingut mai cap reforma completa per adaptar-lo als nous temps i les noves necessitats educatives. A més, en aquests anys de funcionament com es normal la construcció ha anat degradant-se sense millores substancials. Les denuncies dels alumnes parlen de circuit elèctric inadequat que salta quan pel fred es posen les estufes amb les portes i finestres que no tanquen i el fred cala fins el moll dels ossos, goteres que han deixat inservible el Saló d’Actes, waters que millor no dir res, etc.

Podeu vore els vídeos que han penjat els alumnes a: