L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimarts, 10 de novembre del 2015

Tavernes col·laborarà amb la Conselleria d’Economia Sostenible per recuperar els pactes territorials per l´ocupació

 
L’alcalde de Tavernes i diputat a Corts Valencianes, Jordi Joan, i el conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent, van mantindre una trobada amb empresaris i alcaldes de la comarca de la Safor per a conéixer la realitat socioeconòmica de la zona. La reunió va tindre lloc a l’Ajuntament de Tavernes amb una assistència de més de 50 persones que conegueren de primera mà les principals línies d'actuació de la conselleria.

El conseller Rafael Climent va avançar que el seu departament va a “dividir el territori valencià en 25 zones per a escoltar als agents socials de cada zona i recuperar els pactes territorials per l'ocupació”. En aquest sentit, ha assenyalat “la importància de treballar de la mà dels ajuntaments i entitats locals i d´implicar al conjunt de la societat, associacions, comerciants, autònoms, dones, joves... per a reconstruir i vertebrar el nostre territori, un territori on les persones han d’estar en l'epicentre de l'acció del govern”.

A més, s’ha destacat la necessitat d'actuar en l'àmbit energètic per a aconseguir un nou model en el qual l'autoconsum, les energies renovables i l'eficiència energètica assumisquen un paper protagonista. Per a això, la conselleria elaborarà un Pla energètic Valencià.

Climent també va indicar que té com a objectiu primordial ajudar a les xicotetes i mitjanes empreses, així com facilitar la internacionalització ja que les exportacions són una part molt important per a l'economia valenciana.

L’alcalde, Jordi Joan, i el conseller, Rafael Climent, havien visitat pel mati empreses de Tavernes com La Llar del Fil, Tecniverd, Don Hierro, Asfaltos Chova i Alpesa, que va cloure el recorregut.
 
El conseller i autoritats en la visita a Alpesa que va tancar el recorregut

L'alcalde ha destacat respecte a la possibilitat d'ampliar la superfície de sòl industrial en el municipi que “és una qüestió de planejament urbanístic i en eixa línia l’Ajuntament ja està treballant. S’ha encomanat a una consultora d’arquitectes la revisió del Pla General d’Ordenació Urbana. I això està molt relacionat en crear ocupació. L’ajuntament i la conselleria estan per a ajudar, i el primer pas es facilitar que hi hagen parcel·les industrials”.

L'alcalde i el conseller han ressaltat la voluntat d’estar al costat de les empreses i comerços de Tavernes per a tot allò que puguen necessitar, i contribuir, així, a millorar l'economia productiva.