L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 14 de novembre del 2015

El PP va adjudicar 42 llicencies de TV dos dies abans de ser investit Ximo Puig com a nou president de la Generalitat


La Generalitat presidida per Alberto Fabra, del PP, va adjudicar 42 llicències de TDT (televisió digital terrestre) dos dies abans de la investidura de Ximo Puig com a president de la Generalitat. Les adjudicacions es van fer amb base als plecs d'un concurs celebrat en 2005. 

Fonts de Presidència de la Generalitat consideren “kakfiana” la decisió d'última hora del Consell del PP, que seria la culminació d'un procés totalment fallit i que es va presentar fa 10 anys com l'inici de l'era daurada de les televisions valencianes de proximitat i que ha acabat en un desert, agreujat pel tancament de Canal 9, cas únic en les televisions públiques autonòmiques.

En el 2005, la Generalitat, presidida per Francisco Camps, va realitzar un concurs per a repartir llicències en un mercat incipient: el de les TDT. El procés va ser pilotat per Esteban González Pons, conseller i ara eurodiputat del PP. Les adjudicacions van ser rebudes amb indignació en molts sectors: van premiar a constructors sense experiència en el sector i amb vincles amb la trama Gürtel (José Luis Ulibarri) i a grups afins al partit, casos de Intereconomía o Llibertat Digital, ambdues actualment sense emissió.

Moltes van incomplir la llei: no emetien en valencià ni produïen programes de temàtica local. Mai va haver-hi sancions. Un recurs de Tele Elx contra el concurs va fer que el Tribunal Suprem anul·lara la majoria de les adjudicacions, però la Generalitat no va refer el concurs fins al juny passat, amb el PP abandonant una Generalitat que havia governat durant 20 anys.

Els serveis jurídics del govern valencià diuen que l'adjudicació és legal i amb açò la intenció del governe PSOE-Compromís de reordenar el panorama audiovisual valencià amb un nou concurs no seria possible. El Consell haurà d'analitzar si les noves adjudicatàries segueixen en peus, compleixen les condicions exigides i volen fer-se càrrec de les concessions. Per exemple, Homo Virtualis, empresa del grup Intereconomía, ha sigut elegida a Elda i Oriola-Torrevella. Intereconomía ja no emet i va demanar el concurs de creditors.

Premsa Ibèrica, editora de Levante-EMV, està present en totes les demarcacions a través d'Editorial Premsa Valenciana o Editorial Premsa Alacantina, les empreses sota les quals operen Llevant TV i Informació TV. El concurs afecta a 14 demarcacions valencianes, totes menys les de Sogorb-Vall d'Uixó, Utiel-Requena, Gandia i Dénia.