L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.036
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:9.787

dimecres, 4 de novembre del 2015

L'ESTAT DE LA QÜESTIO: No és crisi de refugiats sinó crisi de valors i solidaritat d'alguns governs.


El govern del PP de Rajoy ha presentat al Tribunal Constitucional (TC) un recurs contra la Llei Valenciana que permet l'accés universal a l'atenció sanitària i per tant permet que persones estrangeres, encara que estiguen en situació administrativa irregular, accedisquen a aquest dret universal que és la sanitat. 
El TC ha acceptat a tràmit el recurs amb la qual cosa s'ha suspès de forma automàtica la llei valenciana. El govern de Rajoy ha invocat l'article 161.2 de la Constitució, que diu que el govern podrà impugnar davant el TC les disposicions i resolucions de les comunitats autònomes i açò, per llei, produeix la suspensió de la norma recorreguda, que s'ha de ratificar o alçar pel TC en un termini no superior a cinc mesos.

El govern de Rajoy, del PP, considera que la norma valenciana podria incórrer en una "extralimitació competencial" i que aqueixes normes les ha de dictar el govern de l'estat. 

Cal saber que el Govern de Rajoy va actuar igual, amb la mateixa argumentació en les lleis del País Basc i de Navarra. El TC va actuar igual perquè ho diu l'article esmentat: va suspendre les dues lleis de forma cautelar però en dos autos va cancelar eixa mesura en considerar que el dret a la salut no pot vore's desvirtuat per un suposat estalvi econòmic, que tampoc havia pogut ser demostrat pel govern de Rajoy.

Fins ací la noticia que han publicat la majoria dels mitjans de comunicació. Per la nostra banda, hem de dir que considerem vergonyós que el govern de Rajoy i el PP use eixe argument, després del que ja va dir en el seu moment el TC, per deixar a un col·lectiu de persones necessitades fora de l’assistència sanitària, siga quina siga la seua situació administrativa (refugiats, immigrants,…).

I més quan la decisió del govern del País Valencià d’oferir eixa sanitat als immigrants corregia al nostre territori una situació deplorable de mancança d’atenció sanitària als immigrants. I la culpa no cal ni dir de quin govern d’Espanya és, perquè amb la reforma del 2012, i  d'avui per demà, va arravassar la targeta sanitària a unes 800.000 persones.

Quan hem vist el que està passant a Europa i com es qualifica de “crisi de refugiats” el fet que unes persones busquen aixopluc, casa i treball, fora dels seus països d’origen perquè allí estan en guerra o perquè no tenen res que posar-se a la boca… quan veiem tantes imatges dures, tants morts en els telediaris de totes les televisions… quan es rar el dia i l’hora que no en sapiguem més i més de desgràcies en aquests milers i milers de persones, vore que un govern que es declara catòlic, apostòlic i romà arribe a aquests extrems…
 arribe a deixar a milers de persones sense atenció sanitària… la veritat, no ho comprenem . I ho deixem ací per no dir-ne alguna grossa. Ara, després de llegar el “numeret” muntat pel nostre arquebisbe… ja hi cap de tot, en la vinya del Senyor!! 

No hi ha crisi de refugiats només, hi ha una profunda crisi de valors i de solidaritat en alguns governs d’aquest mercat de mercaders que anomenen Europa.