L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 18 de novembre del 2015

ACTUALITZADA. La caixa fixa durant la presidència del PP, una caixa de sorpreses


 ACTUALITZADA AMB MÉS INFORMACIÓ A AQUEST ENLLAÇ

 
La caixa fixa de Presidència sota el govern del PP, i especialment de Francisco Camps, disparava amb pólvora de Rei: Nits en el balneari de la Calderona, sopars d'estiu en Vila Gadea (Altea), mariscades, medicaments, elements de decoració, compres en supermercats, sabates, pernils, torrons, confits.... Presidència va assumir despeses que en moltes ocasions semblen més privats que públics. Balafiament en el quotidià.

La demanda que va guanyar Compromís davant el TSJ valencià i ratificada pel TS ha tret a la llum les despeses que la Generalitat va carregar a les seues caixes fixes entre 2006 i 2013, un mecanisme de pagament legal, però molt poc, transparent. 

Fins al 2014 el cost de la caixa fixa s'estimava en uns 40 milions d'euros anuals, i en el 2008 es va arribar a gastar mig milió d'euros al dia. La Generalitat va arribar a tenir quasi 300 caixes d'aquest tipus.

La vinculada a Presidència no té cap "desaprofitament". En el 2006 era habitual que el president i el seu equip carregaren factures de taxi que arribaven fins als 871 euros; 974 euros en impressores quan el servei està centralitzat; 1.519 euros en elements de decoració sense especificar on estan o para què es van comprar, fins i tot en el 2007 la Generalitat va pagar 3.600 euros per a la confecció de sabates a mesura. En una altra caixa fixa, la d'Economia i Hisenda, figura una altra factures d'1.800 euros també en sabates.

Al maig del 2007, amb eleccions Camps va tornar a guanyar amb la campanya muntada per Gurtel i trobem despeses de menjars disparats que van des dels 1.400 euros pagats en el restaurant La Taverna de Marisa als 64 euros de Mariscs València. La caixa fixa també va servir per a abonar 4.547 euros per una carpa, més de 2.400 euros en diverses factures a Delícies Li Car o 443 euros per passar la nit en un dels balnearis més exclusius, La Calderona - ja tancat.

En 2008, segons la documentació, en poc més d'uns mesos Presidència va pagar al Restaurant Eladio de València més d'1.336 euros, i es desconeixen els motius o els comensals que van assistir. A l'estiu, es va assumir un altre menjar de 706 euros en un altre exclusiu restaurant d'Altea. També apareixen factures d'una tenda de pernils de València que oscil·len entre els 95 euros i els 0,45 euros o tiquets de la compra en Consum, Lidl i Mercadona sense especificar els productes.

Les despeses en flors eren habituals. El 18 de desembre del 2006 Presidència va pagar 319 euros en flors a Amanda Flores en quatre factures


1 comentari:

Anònim ha dit...

Que tornen tots els diners amb interesos.