L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 14 de novembre del 2015

L'Ajuntament estableix un calendari de visites guiades a Bolomor


L’Ajuntament de Tavernes iniciarà pròximament un conjunt de visites guiades al jaciment paleolític de Bolomor, una activitat que s’emmarca dins del conveni que ha firmat l’Ajuntament amb Turisme de Diputació i que té com a objectiu potenciar i donar a conéixer el jaciment, però també les rutes ecoturistíques del nostre terme. 

Les visites estan patrocinades per l’Ajuntament, la Diputació de València i el Museu de Prehistòria de la institució provincial, i tindran un marcat component didàctic amb l’assistència de tallers sobre les activitats dels homes de Bolomor. 

El primer cicle de visites s’iniciarà el dissabte, dia 21 de novembre, per reemprendre-les el dissabte, 5 de desembre, i el dilluns dia 7 aprofitant el pont de la Constitució. La visita és gratuïta i només s’ha marcat un preu de 3 euros (amb descompte a 2 euros per a grups majors de 10) per assistència als tallers. 

Cal indicar així mateix que s’ha constituït l’Associació Cultural Bolomor, promoguda des de l’equip investigador del jaciment, i que compta entre els principals avals la presència entre el grup promotor del director, Josep Fernández i la seua mà dreta, Pablo Sañudo. 

L’objectiu és clar: difondre el coneixement del jaciment entre els veïns de la Valldigna i de les comarques del País Valencià, cosa que es pensa fer amb l’organització d’activitats (xerrades, visites, publicacions, cicles de conferències...) que tinguen com a punt de referència el jaciment. 
L’associació, que fa uns dies que s’ha constituït i es troba en fase organitzativa, vol ser sobre tot un eina de conscienciació la societat valenciana i valldignenca sobre la importància del jaciment, i la necessitat de promoure la seua difusió així com establir les infraestructures que calen per aquesta difusió.