L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dijous, 19 de novembre del 2015

Avui naix el nou banc públic valencià impulsat pel nou govern de la Generalitat



El País Valencià compta des d’avui amb un banc públic al servei d’empreses i famílies, despres que el govern actual de la Generalitat (PSOE-Compromís) haja dut a cap la la reconversió de l’Institut Valencià de Finances (IVF). La mesurava ser aprovada en un decret llei pel ple de les Corts Valencianes el mes de setembre, i va comptar amb els vots a favor del PSOE, Compromís i Podem. Van votar en contra Ciutadans i PP. 
 
Com tothom sap i coneix, durant els passats governs del PP, els bancs valencians (Bancaja, la CAM i Banco de Valencia) van desaparéixer engolits per altres entitats després de processos de mala gestió, on va tindre prou a vore els responsables polítics.
 
Avui s’aprovarà l’estructura del banc, al qual s’afegirà el personal de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE), com a naixement oficial del banc. El decret llei els atorga les competències per a donar crèdits i amb això es vol contribuir a evitar l’exclusió financera de les empreses valencianes derivada de la desaparició de les caixes d’estalvis.
 
En una primera fase el banc públic tindrà un enfocament essencialment intern i més endavant finançarà el sector privat.