L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dissabte, 14 de novembre del 2015

Serveis Socials celebra un acte informatiu sobre el conflicte de Síria

Jordi Joan explica les actuacions municipals

La regidoria de Serveis Social de l’Ajuntament de Tavernes va organitzar ahir per la vesprada a la Casa de la Cultura un acte informatiu i de recolzament a l’ajuda als refugiats sirians que va resultar d’allò més interessant i sobre tot, colpidor perquè poguérem escoltar un testimoni directe de la tragèdia en la veu de Natalia Al Saghir Mora, hispano-siriana casada amb un fill de Tavernes, residents a Barcelona per motius de treball.

L’acte va comptar amb la presència d’un centenar de veïns entre els quals estaven els regidors del govern de Compromís i d’EU, i va ser presentat per l’alcalde de Tavernes, Jordi Joan, que va explicar la implicació de l’Ajuntament en les ajudes als refugiats i demanava als assistents i veïns en general tota la seua col·laboració en aquesta tasca humanitària.

L’alcalde va agrair la presència del secretari autonòmic d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Albert Ibáñez, del qual afirmava que és una persona molt receptiva i que en les reunions que han mantingut amb ell sempre s’ha mostrat molt receptiu amb els representants de Tavernes. 
Albert Ibáñez parla als assistents
Albert Ibáñez va mostrar la seua satisfacció per estar a Tavernes, una ciutat que s’ha bolcat en tot el programa d’ajuda de la Generalitat, per passar a explicar les línies en que treballa la conselleria d’Igualtat, recordant com el govern del PP de Rajoy havia impedit la iniciativa de noliejar un vaixell per a dur un miler de refugiats des de les illes gregues fins a València, on havia de ser allotjades en l’edifici “Veles i Vents” cedit per l’Ajuntament de València. El secretari autonòmic va indicar que el pròxim dimarts viatja a Madrid, amb la consellera Mònica Oltra, per tal de desbloquejar eixa prohibició. 

Ibañez va indicar que tot està a punt per acollir els 1.500 refugiats que vindrien al País Valencià, i va indicar que estan enllestits els programes d’ajuda, atenció sanitària i fins i tot educativa amb programes per facilitar-los la integració. Va demanar que se cediren les cases sense ocupar per aquestes persones, situant el temps de cessió entre 6 i 18 mesos. 

La regidora de Serveis Socials Noe Alberola, a més de reiterar el compromís de Tavernes, va informar l’existència al web municipal del model de sol·licitud per participar en la campanya d’acollida.

Natalia Al Saghir Mora es dirigeix als presents
 El moment més colpidor a les consciències dels assistents va ser la intervenció-explicació detallada de Natalia Al Saghir Mora, filla de pare de Síria i mare espanyola, que ha viscut tota la seua infantesa a aquell país, encara que els estudis els va fer a Barcelona, on va conéixer el seu marit, Cristian Puig, de Tavernes. 

Va explicar quina era la situació a Síria abans del conflicte bèl·lic i, com per culpa de la guerra, aquest ha anat desfent-se per complert, arribant a una situació amb milers de morts, ciutats destruïdes pels bombardejos i totes les infraestructures desaparegudes. Això ha provocat un exili de milers i milers de ciutadans, fugint de la guerra i deixant tot en la seua marxa, car moltes vegades només fugien amb la roba posada de zones on avui dia és pràcticament impossible accedir. 

Va explicar igualment de quina manera hi ha entitats humanitàries que ajuden als refugiats i fins si tot ho va poder contar amb detall donat que son pare, metge jubilat, havia tornat a Líban dins de l’equip de “Metges sense fronteres” al igual que la seua germana farmacèutica per ajudar.


Tota la seua intervenció, amb moltes anècdotes personals, va estar acompanyada per diverses fotografies, il·lustradores de la situació actual i de les conseqüències d’una guerra que té un component estratègic per la situació geogràfica del país i econòmic en tindre reserves de petroli i gas. 

Al final es va obrir un col·loqui on alguns dels assistents s’interessaren per aspectes concrets i coincidint amb un fet: és vergonyosa l’actuació dels països rics d’Europa, que a hores d’ara, no ha donat unes solucions definitives als milers de refugiats, que continuen patint i morint en les illes gregues mentre desitgen arribar a nous països d’acollida.