L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 25 de novembre del 2015

El centre ocupacional d'ADISVA està quasi acabat. L'Ajuntament ha aportat per valor de 409.000 euros

L'edifici que albergarà el centre ocupacional d'ADISVA està quasi acabat, a falta de col·locar l'ascensor, que s'iniciava fa uns dies, i el mobiliari. L'edifici serà un modern centre ocupacional que proporcionarà a 40 persones amb deficiència intel·lectual una ocupació terapèutica i desenvoluparà les seues habilitats en la mesura que permeten la integració laboral i social, alhora que evitarà desplaçaments fora de la ciutat .

Amb motiu del pròxim acabament, l’alcalde de Tavernes, Jordi Joan acompanyat dels patrons de la Fundació i membres de l’Associació de Discapacitats de la Valldigna, han visitat les instal·lacions on anirà el taller ocupacional.

Jordi Joan ha explicat que “l’Ajuntament donarà suport a este col·lectiu per tal de tindre allí l’alumnat com més prompte millor. A més, es farà tota la força per a obtenir els permisos i perquè la Generalitat dote de subvencions este taller”.

Cal recordar que en la passada legislatura, i dins del pressupost del 2015, Compromís va incloure una partida de 100.000 euros que es va donar a ADISVA perquè pogueren acabar les obres, una cosa que ara ocorre encara que l'activitat docent haurà d'esperar al curs 2016-2017 donat que aquest ja està iniciat a més que la Generalitat haurà de supervisar les obres i aprovar el projecte educatiu del centre.

L'edifici està ubicat en el polígon del Pla, en un solar de 600 metres que va donar l'Ajuntament a l'Associació per a esta finalitat, i consta de dues plantes més un terrat, on s'ubiquen els despatxos, sales auxiliars i altres serveis, i també disposa d'una zona taller de grans dimensions i molt ben il·luminada, que podrà acollir fins a 40 alumnes.

L'execució d’este projecte ha suposat una inversió de vora 800.000 euros i va començar en el moment que la fundació va aconseguir els terrenys, donats per l'Ajuntament, i valorats en 200.000 euros. No obstant això, l'aportació de l'Ajuntament no ha acabat ací i s'ha plasmat en diverses ajudes que han fet arribar les subvencions a un total de 409.000 euros.

La resta d'aportacions per a les obres han vingut de la Generalitat (200.000 euros), la societat civil i empreses de la Valldigna (218.000 euros), la Diputació (38.000 euros) i la Mancomunitat de la Valldigna (3.000 euros).