L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

diumenge, 29 de novembre del 2015

Informació d'interés sobre la gasolinera i el tràmit d'al·legacions



La concessió de la llicència a la gasolinera té diversos passos que s’allargaran en el temps. Cal ser conscients que encara estem en la fase d’inici de l’expedient, o siga en el primer pas: determinar si ambientalment l’activitat compleix els requisits. I s’inicia també la informació pública ambiental del procés, i per tant la presentació d’al·legacions, queixes, suggeriments per banda de la ciutadania. 

Com es pot presentar al·legacions? 
Es pot fer seguint qualsevol dels dos camins: 

1. Procediment general: S’inicia després de la publicació en el web i el tauler d’anuncis, cosa que s’ha fet avui. Per tant a partir de demà, qualsevol persona jurídica, associació… TÉ UN TERMINI DE 20 DIES HÀBILS, que FINALITZARÀ EL DIA 23 DE DESEMBRE per presentar al·legacions. 

2. Notificació personal: La norma marca que s’envie una notificació personal específica a les persones afectades directament per proximitat al lloc on està prevista l’activitat. Això és el que ha fet l’Ajuntament i al respecte PODEN presentar al·legacions fins als 20 dies hàbils DESPRÉS DE REBRE LA NOTIFICACIÓ, O BÉ HO PODEN FER DINS DEL PROCEDIMENT GENERAL. 

Hi ha també una cosa que cal saber: les persones incloses en el punt 2 que no han presentat al·legació, PODEN PRESENTAR-LA DINS DEL PERÍODE GENERAL, FINS EL DIA 23 DE DESEMBRE. 

ES COMPLETAMENT FALS QUE EL TERMINI ACABE EL 30 DE NOVEMBRE. ACABA EL 23 DE DESEMBRE PER A TOTS I TOTES. 

Una vegada acabat el termini, es reunirà l’òrgan tècnic ambiental que estudiarà les al·legacions abans de fer el seu informe ambiental. El dit informe s’unirà a l’expedient general de la llicència. Cal saber que ací es torna a donar un altre tràmit d’audiència, però només a aquelles persones o entitats que hagen al·legat, i que podran de nou al·legar el que consideren sobre l’informe ambiental. 

20 dies hàbils a partir d'avui.
 
La llei està ben clara, encara que no ens agrade 

La concessió de les llicències és un acte reglat. Això vol dir que si compleix tota la normativa que regula l’exercici de l’activitat, l’Ajuntament no la pot denegar, de la mateixa manera que si no la compleix no la pot atorgar. 

En altres paraules i dit vulgarment: la llicència ha de complir açò, açò i açò. ¿Ho compleix? Sí, doncs s’ha de donar. Per llei. Si compleix el particular té dret a exercir la seua activitat econòmica i això és un dret constitucional. L’Ajuntament no pot denegar una llicència per qüestió d’oportunitat, sinó per qüestions de legalitat, i la legalitat la dona la norma, no arguments personals de si m’agrada o no, o del pareixer d’un, de dos o vint regidors. Això ho hem de tindre clar. L’Administració no li pot negar un dret que la llei li atorga. Es dura però es la llei. 
 
Volen informar o volen manipular i enredar? 

Hem de lamentar la falsa informació que s’està donant des de blogs locals, una informació adulterada, tendènciosa i gens veraç,  fruit pensem del total desconeixement de la norma i també de la falta d’interés a conéixer-la per informar veraçment els veïns i veïnes en un tema tan delicat com aquest. ¿Realment tenen interés a informar o, més bé, a mentir als ciutadans? Cadascú que s’ho responga. 

És lamentable vore blogs que acusen a l’alcalde Jordi Joan de “passar” del veïnat per celebrar la reunió informativa el dia 4 de desembre i que ho justifiquen mentint, dient que se celebrarà amb el termini ja acabat, que acaba el 30. Això es fals. El termini general, al qual TOTS I TOTES, CIUTADANS I CIUTADANES, ENS PODEM ACOLLIR ACABA EL 23 DE DESEMBRE. 

O siga, Jordi Joan ha convocat la reunió del veïnat cinc dies després d’iniciar-se el temps general d’al·legacions i eixe dia faltaran 15 dies hàbils (més de dues setmanes) per acabar el període.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Diuen que volen fer noticies amb humor i eixos blocs només fan que fer riure amb la falta de rigor en les publicacions.

Anònim ha dit...

Tots sabem que cert blog el porten dos ressentits amb el Bloc, antics militants d'este o com a mínim simpatitzants, que al no bufar l'aire per on ells volien ara ens ixen per gregorianes. No hi ha rés pitjor que un convers diuen, i estos dos s'han convertit al anti-jordisme. Però com les mentires tenen les pates curtes els agafem i el agafarem al vol.

Anònim ha dit...

Molt ben explicat. Això teniu que fer els dels blogs, informar.

Anònim ha dit...

He fet un comentari a un dels blocs canyeros contra Compromis i els dic que acaben de fer el ridicul. No ho publicaran però els he escrit que mira si diuen mentires que després de publicar la Cotorra la informació, han tingut que borrar la seua noticia perque havien posat prou animalades i n'han tingut que fer un nova per que tot lo mon veia que eren uns mentirosos.
I no han demanat disculpes a l'alcalde per haver-lo posat en mal lloc, quan l'actuació de l'alcalde ha sigut correcta i la reunió es fa dins del plaç que ni ha per al.legar.
Damunt de haver enganyat als veïns, hara diuen que si està en la web de l'Ajuntament es perquè ells havien fet eixa noticia. No son massa modestos i diuen mentires per que eixa noticia aci ja la havieu dit i en els diaris està fa dies.
Diuen que volen fer les noticies en humor i jo m'he rist, però suponc que també es riureu ací de vore el ridicul que han fet.
I jo crec i aixina ho tinc entes que els decrets tenen vigencia no quan els firma el regidor, el president o el Rei, sino que comencen a valdre quan es publiquen siga en el BOE, el DOG o en la web.

Els dic que no ho publicaran, però que ho enviaria a altres blocs i que el ridicul no els el llevava ningú.

Anònim ha dit...

Zasca en toaaa la boca de bufanors i cantants de gregorians.

Anònim ha dit...

Doncs sí, tens tota la raó: hi ha qui usa el recurs de fer notícies en clau d'humor com una manera més de burlar-se dels ciutadans i fer-nos passar per babaus davant la falsedat i fantasia del publiquen. Realment si que fan riure, i més quan hi ha centenars de mitjans a les xarxes que els deixen en el cul a l'aire.