L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR:1.717
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 33.776

dissabte, 7 de novembre del 2015

Els falsos mandres del president Rajoy

Mariano Rajoy va convocar les eleccions per al 20D i tot seguit feia una intervenció estel·lar a la nit a TVE com a balanç de la legislatura. El president del PP va acudir com sempre a conceptes equívocs per defendre la seua gestió i vendre els suposats èxits del seu govern. 

Un mantra que repeteix en les intervencions i que, com a resposta a les afirmacions, no ens queda més que dir que falta a la veritat. I ho argumentem, cosa que ell no fa. 

Rajoy ha dit: “Espanya és el país que més creix d'Europa".
Ho ha dit mil vegades i mil vegades les dades d'Eurostat li diuen que no. El segon trimestre del 2015 Espanya creix el mateix que Letònia, Suècia i República Txeca (un 1%). Si es pren com a referència la dada interanual, la República Txeca, Malta i Romania creixen molt més que Espanya i Eslovàquia el mateix.

Rajoy ha dit: "Espanya és un dels cinc països del món que més ha millorat la seua renda per càpita en els últims 40 anys".
Si agafem 1964 com a any de comparació per a veure com ha millorat la renda per càpita espanyola, Espanya no està entre els cinc primers llocs. Segons les dades del FMI, els cinc països que més han millorat són: Guinea Equatorial, Corea del Sud, Oman, Singapur i Botswana. Espanya està en el lloc 13, però altres països veïns han aconseguit més millores com Irlanda, Noruega i Portugal.

Rajoy ha dit: "Les pensions i la desocupació són les úniques partides que no hem tocat".
Aqueixa afirmació no es basa en fets reals. El PP va introduir l'anomenat "factor de sostenibilitat” amb pensions lligades a un creixement del 0,25% durant la legislatura. Encara que en tres anys no ha influït als pensionistes per la caiguda de preus sí ho farà quan es normalitze l'economia.
El PP va aprovar en el 2012 una retallada en les prestacions de l'atur en baixar al 50% la reposició de la prestació a partir del setè mes d'estar aturat amb una rebaixa en la quantia mitjana que percebia cada nou aturat.

Rajoy ha dit: "Hi ha més treball indefinit ara que en 2007".
Ara hi ha 11’039 milions de treballadors amb contracte indefinit, front els 11’652 milions del 2007. En aquest últim trimestre, s'han destruït 18.900 ocupacions indefinides i s'han creat 205.000 temporals.
Una dada més eloqüent: a l'inici de la legislatura (últim trimestre de 2011), hi havia 11’393 milions d'indefinits a Espanya, és a dir, quasi 300.000 més que ara. 

Rajoy ha dit: "He complit sempre el dèficit".
Brussel·les ha denunciat la falta de rigor dels Pressupostos del 2016 i a pesar d'això Rajoy diu que Espanya compleix amb els requisits de Brussel·les sense arguments ni dades.
El 2014 ha estat el primer i únic que Espanya va complir l'objectiu de dèficit marcat per Europa, el 5,8% i no va ser el déficit promès per Cristóbal Montoro que va assegurar que tancaria els comptes públics amb el 5,5%.
En 2013 el dèficit va tancar en un 6,8% (enfront del 6,5% exigit per Brussel·les) i en 2012 les xifres se van anar “por los cerros de Úbeda”: l'objectiu de Brussel·les era un 4,4% i Espanya, sense aplicar les ajudes a la banca, arribava al 7,1% del PIB. 

Rajoy ha dit: "És el país europeu dels grans amb més afiliats estrangers".

A Alemanya, Regne Unit i Itàlia treballen més estrangers que a Espanya, segons les dades d'Eurostat del segon trimestre de 2015. A Espanya la xifra s'acosta als 1,9 milions (dades EPA), o siga un 10% i a Alemanya estan quasi en quatre milions, el 13%.

Rajoy ha dit: "Jo no pose cap trava en matèria d'energia renovable".

El Consell de Ministres va aprovar el divendres 9 d'octubre l'anomenat “impost al sol” norma que regula la producció d'energia pels propis consumidors a través de panells solars en lloc de comprar-la a les empreses comercialitzadores.
Malgrat les excel·lents condicions d'irradiació solar a Espanya, la norma és la més restrictiva del món en aquesta matèria.