L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dimecres, 25 de novembre del 2015

Tant poc com costa dir i contar la veritat dels fets....


1ª pàgina de les dos que té l'informe
Davant algunes informacions que estem llegint en la xarxa i blogs i que reprodueixen acusacions del Sr. Borrás, portaveu del PSOE, acusant a Compromís de falta d’interés en els habitatges de VPO, reproduïm l’informe oficial dels tècnics de Serveis Socials.

Aquest informe oficial la regidora el va donar a la premsa i als portaveus dels grups municipals en el ple de novembre com informació del que havia passat en els habitatges VPO i perquè l’Ajuntament no havia iniciat la rehabilitació que desitjava.
El document com hem dit va ser lliurat en mà per la regidora als portaveus dels grups municipals quan es va debatre el punt en el plenari i com a testimonis tots els assistents. Ara tot apunta a indicar que el portaveu del PSOE no se l'ha llegit.
 
El departament de serveis socials informa del procés seguit envers la rehabilitació de les vivendes socials

El passat mes de marc, en l'última entrega de les vivendes que I'Ajuntament havia rehabilitat, la Consellera d'Infraestructures comunica que l'Entitat d'lnfraestructures de la Generalitat
(EIGE) assumirà la rehabilitació de les vivendes de promoció pública que romanen buides al municipi.

** Es té constancia de la desocupació de 4 vivendes: una al c/ Sant Miquel (que està tapiada i suposadament requerirà una major inversió) i tres als blocs del c/ Simat i Benifairó (tot i que d'una d'elles l'adjudicatari encara no ha presentat i per tant EIGE no pot actuar sobre ella).

Finalment, després de les diverses intervencions realitzades (tant pels tecnics del departament com per la propia Regidora de serveis socials) el passat 22 de setembre, s'aconsegueix localitzar a l'adjudicataria, que ja no viu al municipi, i formalitzar la renuncia de la vivencia desocupada, de manera que torne a mans d'EIGE i puga també procedir a adjudicar-la.

Malgrat el que la Consellera va dir el dia de l'entrega de claus, respecte a la rehabilitació de les vivendes, en les gestions realitzades (tant pels tècnics del departament com per la propia Regidora de serveis socials) amb l'objectiu d'agilitzar el procés de rehabilitació, els tecnics de EIGE plantegen que per problemes de pressupost en 2015 nomes podran rehabilitar una de les vivendes buides al municipi. 

Davant aquesta situació la Regidoria de serveis socials convoca una reunió amb els responsables de EIGE celebrada el passat mes d'octubre. 

En aquesta reunió, malgrat el que ens havien dit els tècnics telefònicament, els responsables de EIGE manifesten que per ajustes del pressupost, en 2015, finalment no es podrá rehabilitar cap de les vivendes de Tavernes. 

En conseqüencia, de manera immediata, des del departament de serveis socials s'inicia un expedient per poder sol.licitar a la Conselleria la cessió en ús de dos de les vivendes, per tal que siga novament I'Ajuntament qui les rehabilite. 

Respecte d'aquest expedient cal dir que no s'ha iniciat en anterioritat perqué, (malgrat l'interes i constancia de la Regidora de serveis socials en agilitzar la rehabilitació de les vivendes per tal que foren adjudicades) fins la reunió celebrada el passat mes d'octubre la informació de que es disposava al departament de serveis socials no era un altra que l'Entitat d'lnfraestructures de la Generalitat, propietaria de les esmentades vivendes estava gestionant les contrates per tal de procedir a la seua rehabilitació. 

D'altra banda s'ha procedit a fer una modificació de credit del pressupost de 2015 i la quantia reservada pera la rehabilitació de les vivendes ha estat utilitzada en altres inversions de tipus social. 

A hores d'ara l'expedient de cessió d'us es troba pendent de passar pel Ple de la Corporació per tal que l' Ajuntament puga fer ús de les vivendes i procedir a la seua rehabilitació

Conclusions: 

L’informe de Serveis Socials és un document oficial que se li va donar al Sr. Borrás i al Sr. Vidal en mà, davant de tots els assistents al plenari. 


- EIGE de la Generalitat es compromet el mes de març a rehabilitar els habitatges com a propietari que és. 

- El mes d’octubre, i vist que no s’avançava res, la regidora celebra una reunió on EIGE li comunica que per ajust del pressupost no pot atendre la promesa de rehabilitar els habitatges. 
- Tot seguit, Serveis Socials sol·licita a EIGE la firma del conveni i li diu que será l’Ajuntament qui en rehabilitarà dos.

- Donat que el conveni no ha estat presentat per EIGE encara i que per molt prompte podria ser la firma el pròxim desembre (això es va explicar ben be en el plenari passat) quedava clar que entre l’adjudicació d’obres, execució… etc. la rehabilitació no es duria a cap enguany. Ho va dir també l'alcalde i cap regidor de l'oposició, ni el Sr. Borrás, li ho va rebatre.

- També es va dir en el plenari que per no perdre per a Serveis Socials els diners que ja hi havia consignats en el pressupost del 2015, es feia una modificació de crèdits de manera que els diners s’usarien en fer dos aules de formació en Serveis Socials i s’obriria una partida nova de rehabilitació d'habitatges (ja està aprovada) en el pressupost del 2016 per a la rehabilitació.