L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 12 de novembre del 2015

L’ESTAT DE LA QÜESTIÓ: Una mitja veritat de vegades pot implicar una inexactitud.



Llegim avui a Las Provincias la crònica sobre l’aprovament dels pressupostos del 2016 i ens hem quedat astorats. El titular ho diu ben clar quina és la sensació que hem tingut en llegir algunes de les coses que s’hi diuen perquè poden confondre al lector. 

Anem a pams. La primera cosa que es pot llegir és que EU va criticar un augment del 41% en personal de confiança. No anem a discutir la xifra. Ara, ens ha estranyat que es publique el que va dir EU i no s’hi publique allò que li va explicar el govern de Compromís i que tots poguérem escoltar. Potser no estàvem al mateix plenari. 

Com és massa conegut, la persona de confiança que fa la funció de cap de protocol i premsa no ha treballat tot l’any 2015, sinó només el darrer trimestre. El pressupost del 2016 contempla la contractació durant tot l’any, i no només un trimestre com ha passat enguany. Més clar aigua. Es normal i lògica eixa pujada si el temps de treball en el 2016 és quatre vegades el que s’ha fet en el 2015. El que diguem: es publica una xifra i calia una explicació, les circumstàncies no són les mateixes, i es converteix de manera ¿involuntària o voluntària? en una inexactitud. 

Tambe potser en parlar de les partides dels òrgans de governs – ¿òrgans de govern només o despeses de tot el consistori, oposició inclosa? – caldria haver dit el que va recordar l’alcalde: Compromís té els mateixos alliberats que hi havia a l’Ajuntament des dels governs del PP. Una matisació nostra: en té 0’33 alliberats menys que el PP, i amb menys sou dels que ells cobraven. 

De tota manera, cal recordar que, referent a alliberats, es manté el nombre que es va acordar al principi de la passada legislatura, quan el govern era Compromís, PSOE i EU. I quan a assignacions d’indemnitzacions i dietes per aquesta legislatura, si no anem errats van ser aprovades amb un ample consens, no solament per Compromís. 

Un altre tema: diu el diari que es dedica “la paupérrima” quantitat de 5.000 euros per a rehabilitar habitatges socials. És veritat. Ho contempla el pressupost. Però també es veritat, i ho va dir el regidor d’Hisenda i no es publica, que el pressupost és una eina de treball i anirà canviant i modificant-se segons les necessitats. I ací cal recordar que són partides obertes, que es poden suplementar sense problemes, i s'augmentarà si finalment la rehabilitació dels dos habitatges cal de més fons municipals. Tranquils, que no es deixaran per rehabilitar i amb totes les condicions, com s’ha fet sempre a pesar de no correspondre-li a l’Ajuntament.

També diu el diari que “el PP criticó que se aumenta en 50.000 euros el alquiler del retén policial”. Es veritat, ho va dir el PP. Però també es veritat que el regidor d’Hisenda va dir que això no és així, ni de lluny. La partida, va dir, no augmenta en 50.000 euros sinó que és de 50.000 euros el 2016, i si té un augment no és perquè s’haja incrementat el preu del lloguer sinó perquè s’ha previst el pagament dels darrers mesos d’enguany que tindran efecte comptable l’any que ve. I això tampoc es publica.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Teniu raó en part dels arguments,però en quant a alliberats,sous de regidors i personal de confiança no hauríeu de fer comparatòria amb el partit que tant hem sofrit i ànsies d'aprofitar ent personal que han demostrat,cosa per la qual junt amb altres barbaritats,els hem pogut fer fora. Més humiltat i vocació de servei perque totes eixes despeses no reverteixen en el poble sino en els propis polítics i els acòlits de la secta,no val a dir que en això estem per baix del PP i quedar-se tan amples. No potser que un alcalde o regidor de poble de 20.000 habitants cobre més que un eurodiputat (sí,de eixe partit que el sector BLOC-Valldigna critica tant).
El retén i el seu gran negoci de llogar i no demanar opció de compra,altra empastrà,a més a més d'estar per vore encara la seua utilitat real.
El problema no són les xifres del colocat a dit ni de retén,sino que existísquen.
Hem passat de govern tripartit progressista a votacions en contra d'EU i a favor del PP en processons i bous.
Quien te ha visto i quien te vé,diran alguns que no sabien de que anava el conte.
A altres no ens han enganyat.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Opinions que respectem però que no compartim. Els bous des de la barrera sempre s'ha dit que es veuen molt bé.

Això de que un regidor cobra més que un eurodiputat... de risa! No t'ho creus ni tu, per molt que ens ho digues.

Les decisions unilaterals d'una persona que li afecten a ell només i no al conjunt del que són com ells, i preses voluntàriament, no son generalitzables. Pel mateix argument, si en una fabrica un treballador renuncia a la meitat del seu sou... que fem amb els altres? Han de renunciar? No s'aguanta eixe argument. Qui treballa ha de cobrar, a no ser que per un altre costat tinga unes bones percepcions, que no és el cas.

Els regidors fan la seua tasca, i son els primers que fiscalitzen i estiren la corda, i s'ha notat i molt en l'economia municipal. Ens estan eixint molt barats amb independència que cobren menys del que marca la FMP.

Pot ser per això, amb 14'5 milions de pressupost i amb una baixada d'ingressos de vora 6 milions d'euros respecte als que tenia el PP, i havent de pagar els 16 milions de deute que ens van deixar, l'Ajuntament aguanta i ha millorat molt.I damunt amb rebaixes d'IBI i mantenint les taxes que no han pujat en anys.

Es nota la tasca de la gent que està treballant a l'Ajuntament i fent més hores que un rellotge.

El que t'hem dit: els bous des de la barrera es veuen molt bé. O desconéixer les coses ens porta a judicis equivocats.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Oblidavem: Pregunta la utilitat i opinions que té i els mereix el "reten" als PL i ells t'ho diran.
Nosaltres ho hem fet.

Anònim ha dit...

Disculpeu però jo tinc amistat amb els regidors i m'han dit que no tenen sueldo. Tenen indemnizacions per plenos i o comossions i treballen a la seua faena i fan més hores wue cascorro a l'ajuntament

La Cotorra de la Vall ha dit...

Disculpa'ns però t'hem de matisar.

Hi ha regidors alliberats que treballen per a l'Ajuntament (Llum Sansaloni, Perfecto Benavent i Josep Llácer) i com a treballadors de i per a l'Ajuntament cobren un sou.

Després hi ha la resta de regidors, que no tenen sou, sinó que com tu ben bé has dit, tenen per llei unes indemnitzacions per plens i comissions.