L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

divendres, 6 de novembre del 2015

L'Ajuntament procedeix a la tala de palmeres en perill de caure


Palmeres en l'Avinguda de Germanies
Tavernes talarà totes les palmeres que estiguen en perill de caure per tindre en mal estat el seu estípit i puguen causar danys materials o fins i tot a les persones. Els operaris municipals, segons la regidora responsable d’Infraestructures, Llum Sansaloni, ha confirmat que ja se n’han talat 17 i que l’Ajuntament porta un control de moltes altres en poble i platja i que aniran talant-se a poc a poc. 

L’Ajuntament ha contractat una empresa aprofitant una subvenció i conjuntament amb els operaris municipals ha procedit a la tala d’aquestes palmeres, encara que s’estima que són moltes més les que seguiran aquest camí els pròxims mesos.

Llum Sansaloni ha assenyalat que el problema de les palmeres a Tavernes no només està en el morrut roig sinó que moltes presenten un estretament i deformacions en el tronc ( com es pot apreciar en les fotografies) per culpa d’un mal manteniment i males neteges en passades dècades, quan estaven a mitjan créixer. De fet, es pot observar que aquestes anomalies afecten principalment la zona de mitjan estípit i no seria res d’estranyar que una forta ventada, com ja hi hagut dos casos, les poguera tombar. 
Palmeres al Passeig Lepant
Entre aquests exemplars més afectats hi ha les palmeres plantades al llarg de la carretera, de les primeres que es plantaren a la ciutat i on s’aprecie que moltes presenten el denominat “coll de botella”, un estretament per on es poden trencar i més encara si la part superior es veu augmentada en el pes pels dàtils. La tala d’aquestes palmeres precisament s’acompanya de la poda de branques i dàtils en altres per evitar sobrepesos.
-