L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dijous, 19 de febrer del 2015

Tavernes podrà sol·licitar llibertat d'horari amb el nou decret de la Generalitat

Tavernes podrà sol·licitar la llibertat horària completa una vegada entre en vigor el decret que ultima el Consell sobre les zones de gran afluència turística i que té com a objectiu regular la proliferació de les esmentades zones. 

Tavernes, com una majoria dels municipis més concorreguts durant la temporada de l'estiu i Setmana Santa -Pasqua compleix els requisits establits per la Generalitat.

L'esborrany del decret ja compta amb el beneplàcit de l'Observatori del comerç. S'hi estableix dues vies d'accés perquè els ajuntaments interessats flexibilitzen les obertures i Tavernes pot acollir-se a la via denominada "segon habitatge" que requereix que el percentatge d'aquest segon habitatge aconseguisca com a mínim el 20% sobre el total local.

La primera via es reserva a localitats on existeix almenys 15 llits turístics per cada cent habitants.

Els tècnics de la Conselleria d'Economia estima que la nova legislació aportarà claredat i seguretat jurídica al sector, encara que l'argument no convenç a la patronal dels grans magatzems, que va votar en contra del projecte. 

La norma beneficia a les àrees més concorregudes, cas de la costa, on es concentra la majoria d'apartaments i places hoteleres, van precisar des de la Generalitat. Les localitats de l'àrea metropolitana i de l'interior de les tres províncies estarien perjudicades amb la nova regulació de manera que alguna de les zones de gran afluència ara vigents podria caure quan la llei entre en vigor per no complir les exigències. De totes maneres, el decret inclourà un període transitori de dos anys per a permetre l'adaptació.
-

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Sería positiu que l'ajuntament demanara la llibertat d'horari.

Anònim ha dit...

No ix en els conters.18000x20/100=3.600
He estat en taules de votación a la platja. Hi han 2 taulesx 600=1200 men falten 2400. Si mes no tinc 1/3.
Demanar-ho ho pot demanar ara, amb els números davant??????

La Cotorra de la Vall ha dit...

El primer que cal és llegir i comprendre bé el que és llig, dit sense cap ànim d'ofendre ni de crítica.

Hem dit:

pot acollir-se a la via denominada "segon habitatge" que requereix que el percentatge d'aquest segon habitatge aconseguisca com a mínim el 20% sobre el total local.

O siga està clar: "Segon habitatatge" o si vols "segona casa" "segona residència".
No hem parlat per a res d'habitants o gent que viu a la platja. Estem parlant d'immobles.

A la platja hi ha més del 20% sobre el total local d'habitatges. De fet a Tavernes ciutat i Tavernes platja hi ha un nombre semblant de cases, habitatges o "vivendes". O siga 50% més o menys.

Per tant, si que ixen els compters. I per a més informació, Tavernes apareix ben nomenada en l'estudi bàsic perquè és una de les ciutat que s'han pres com a model, i ho diu ben clar és una de les ciutats beneficiades i que compleix els requisits.

Anònim ha dit...

Solicitara l'ajuntament la ampliación d'horari?