L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dissabte, 21 de febrer del 2015

Escola Valenciana omple els carrers de València per "l'escola que volem".


Escola Valenciana ha omplert els carrers de València de música i danses tradicionals en la cercavila  en defensa d'un nou model d'escola pública. Avui se celebra el Dia Internacional de la Llengua Materna i l''entitat ha donat visibilitat "al teixit social i cívic que formen les comunitats educatives del País Valencià, les persones que treballen de valent per intentar garantir la millor educació possible", en paraules del seu president, Vicent Moreno. "El  suport al model de l'escola que volem és la millor garantia perquè el pròxim govern de la Generalitat prenga bona nota de les necessitats educatives que tenim".

Muixerangues, gegants i cabets, grups de danses, botafocs, campaners, tabals i dolçaines i xarangues acompanyen les escoles, entitats i col·lectius que participen en la 'Crida'. La cercavila ix a les 18.00 de la plaça de Sant Agustí de València, passavaà per la plaça de l'Ajuntament i arribava fins a la plaça de la Mare de Déu, on s'ha llegit un manifest i han actuat les muixerangues: la Nova Muixeranga d'Algemesí, la Jove Muixeranga de València i les Muixerangues de Cullera, Sueca, la Safor, València, Alacant, Castelló, el Camp de Túria i el Camp de Morvedre. 

El president d'Escola Valenciana ha volgut fer un símil entre les muixerangues i l'escola: "'Es construeix amb una forta base, persona a persona, fins a enlairar-se gràcies a la feina col·lectiva i ben organitzada que té com a colofó un xiquet al cim, que per a nosaltres representa el futur del nostre poble, l'alumnat valencià que es mereix la millor educació possible"

Aquesta jornada lúdica i festiva és el preludi de les Trobades 2015, que durant la primavera aplegaran milers d'alumnes, pares i docents per tot el País.