L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 13 de febrer del 2015

L'alcalde de Gandia, Arturo Torró, del PP, va signar 19 crèdits amb Bancaixa i Bankia dels quals va obtenir 37 milions de forma irregular


 
L'alcalde de Gandia, Arturo Torró, del PP, va signar un total de 19 crèdits amb Bancaixa i després Bankia entre 2007 i 2011, pels quals va obtenir fins a 37 milions d'euros. Les operacions, que estan sent investigades per l'Audiència Nacional, presenten nombroses irregularitats, tant en la falta de control del risc per part de l'entitat financera com en els avals que va presentar l'edil o la destinació dels diners.

Així ho desvetla l'informe realitzat pels perits judicials -dos inspectors del Banc d'Espanya designats pel jutge- i que ha desvetlat aquest dijous el diari Vozpopuli.com. Segons l'informe, Torró va sol·licitar i va obtenir crèdits de forma recurrent entre el 10 de gener de 2007 i el 30 de desembre de 2011 a Bancaixa-Bankia, a través de diverses de les seues societats amb finalitats tan dispars com pagar factures, cancel·lar altres préstecs, constituir empreses, ampliar restaurants o pagar despeses imprevistes per separació matrimonial.

En l'informe, al marge de desgranar-se les operacions de crèdit que va signar Torró i assenyalar-se les nombroses irregularitats que presenten, es desvetla que l'alcalde de Gandia va arribar a esgrimir una suposada relació personal amb l'expresidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, o amb Rodrigo Rato. En el document dels perits consten almenys dos correus electrònics en s'assegura que Torró es reuniria amb el llavors president de Bankia gràcies a la mediació d'Aguirre per a tractar dels seus préstecs. 

Encara que en el document dels perits assegura que no consta que aqueixa reunió se celebrara i fins i tot es dubta de la suposada relació entre Torró i Aguirre, la veritat és que el crèdit que llavors negociava va acabar signant-se contra l'opinió del departament de riscos, com va ocórrer en altres casos.

Segons València-plaza

1 comentari:

Anònim ha dit...

Al final cauràn tots els politics del pp, tot una corrupció, ara si vos pareix voteu al pp.