L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dilluns, 16 de febrer del 2015

ARTICLE D'OPINIÓ: Rajoy i Montoro?

Després de les visites de Montoro i Rajoy a València, podem afirmar que la revisió del sistema de finançament autonòmic que, segons diuen es produirà en 2016, no pinta gens bé. El compromís és que toca revisar el tema. Molt bé, però en quin sentit? És tot una incògnita.

Amb gent com Montoro, capaç d'utilitzar la informació fiscal com a arma política contra adversaris polítics, artistes o periodistes mai se sap; el seu ús de la fatxenderia com a instrument de treball és una constant.

Paral·lelament, no acabe d'entendre tanta resignació per part del govern de la Generalitat i no diguem ja per part de la societat civil, del món econòmic i empresarial. Al cap i a la fi, que aquesta terra haja sigut fins avui un dels grans caladors de vots del PP no ha servit de res com a forma de reunir recursos econòmics per a desenvolupar-la, més aviat tot el contrari. 
Així que, vistos els fets, no hauríem de fer un canvi en l'estratègia de cara al futur? De què ha servit tant bla, bla, bla sobre el suposat poder valencià? De res. La realitat és aclaparadora i els comptes de la Generalitat parlen per si soles. Per a ser justs, el problema de l'infrafinançament ve des de lluny. És igual qui haja governat, la realitat és que els diputats del PP i del PSOE d'ací sempre han acabat votant sistemes de finançament que ens han perjudicat seriosament, per no parlar del mal parats que hem eixit en les xifres d'inversió del govern central.

A hores d'ara, i amb el dèficit que mostra la Generalitat, no té sentit anar marejant la perdiu i voler que seguim combregant amb pedres de molí. Crec que ja és hora que tots els representants polítics dels valencians reconeguen la situació, deixen d'utilitzar aquest tema com a instrument polític-electoral i passen a l'acció posant a contribució el sentit comú, que no és un altre que dir «prou» i obligar al govern de Madrid a fer un plantejament més just en el qual als valencians i valencianes no ens toque eixir sempre perdedors en el repartiment.

Encara que, he de dir-ho, tinc els meus dubtes sobre la capacitat i la voluntat de bona part dels nostres representants polítics a l'hora de triar si obeeixen als caps de files dels seus partits de Madrid o als interessos de la ciutadania a la qual representen. 

Prompte ho sabrem.

Pere Mayor Penadés.
President de la Fundació Valencianista i Demòcrata Josep Lluís Blasco.
fundacio@paisvalencia.org