L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

diumenge, 22 de febrer del 2015

INFORME: La precarietat laboral dels joves amb les polítiques dels governs del PP

“Tenim noves fórmules de contractació: "Vine't el dimecres a reposar material durant dues hores’”. Les paraules no són nostres, són el resum del panorama laboral actual dels joves valencians efectuat per Juan José Ortega, vicepresident del Comitè Econòmic i Social valencià (CES). 

Aquest òrgan consultiu ha presentat una detallada anàlisi sobre l'evolució de la situació sociolaboral dels menors de 30 anys des d'abans de la crisi a l'etapa actual. “Les dades són greus i no és una situació passatgera”, ha alertat Ortega.

El document relata com la joventut valenciana s'enfronta a uns salaris més baixos, el seu accés a l'habitatge és més complicat que en la resta d'Espanya, la taxa d'emancipació s'ha desplomat i com, la frustració entre els universitaris per no trobar ocupació els ha portat a l'emigració obligatòria. En 2013, un total de 16.373 valencians menors de 30 anys es van marxar a l'estranger.

Actualment estan eixint molts titulats de les Universitats, però sense ofertes per a llocs de la seua qualificació i es van a l'estranger. Amb açò el resultat actual és la subocupació: “Enginyers que treballen de cambrers” ha dit.

Dades i més dades ens parlen del fracàs de les polítiques del govern: La població activa entre 16 a 24 anys ha caigut un 34,7% des del 2007. Abans estaven ocupats el 45%, ara solament el 18%.  Un 57% dels joves estan inactius. En total, 270.200 menors de 30 anys són "ninis", un 23% ni treballa ni estudia, la qual cosa revela una escassa repercussió de programes, com el de Garantia Juvenil subvencionat per la Unió Europea, per a fomentar l'ocupació entre els joves sense treball.

La pràctica totalitat dels contractes són eventuals i deguts a circumstàncies de producció o per obra i servei. I a més els joves valencians tenen dificultats afegides: solament 400 empreses valencianes tenen més de 200 treballadors i més de la meitat d'empreses valencianes són d'autònoms i açò comporta dificultat per a la contractació juvenil. Sense comptar amb la dificultat de finançament si algun vol emprendre alguna empresa.

El desolador panorama laboral s'ha reflectit en un important descens de la qualitat de vida dels nostres joves. La població jove emancipada ha descendit en 190.000 persones des de 2007. Si abans de la crisi un 51,6% vivia fora de la llar paterna, ara ho fan solament un 22,4%. També cal indicar que l'ingrés mínim per a comprar un habitatge ha passat de 2.523 euros mensuals a 1.647, però com que el sou mitjà dels joves valencians és menor l'esforç econòmic per a accedir a un habitatge és del 30% màxim de l'endeutament tolerable.


I polítiques per atallar la precarietat laboral i la situació dels nostres joves amb aquest govern ni les hi ha ni s'esperen.
 -