L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dimecres, 4 de febrer del 2015

PLENARI DE FEBRER 2015: Compromís reivindica inversions proposades pels veïns i l'oposició no les vol aprovar.

Llum Sansaloni repassa les inversions proposades amb la mirada de Llácer

La portaveu de Compromís, Llum Sansaloni va acabar la seua darrer intervenció en el plenari d'anit tornant a reivindicar l'execució d'un conjunt d'inversions que, ni el PP, ni el PSOE ni la trànsfuga Karina Vercher estan disposats a aprovar. 

Aquestes són les millores que el PP-PSOE-regidora trànsfuga no volen aprovar:

- Obres de millora i més nínxols en el cementeri
- Pintura dels passos de vianants, senyalització de la ciutat i millora dels semàfors
- Obres en clavegueram i imbornals perquè no entre aigua en algunes cases de veïns
- Obres en Escola de Música i centres educatius de Tavernes
- Adquisició d'un vehicle de vigilància agrícola
- Taller d'ADISVA per valor de 100.000 euros
- Millora de parcs i jardins i del mobiliari urbà
- Millora de l'ajuda destinada a la SIUM i al sindicat de regs. 
L'oposició no vol que es pinten els senyals vials
Llum Sansaloni va recordar que el govern municipal presidit per Jordi Joan (Compromís) ha proposat dedicar 400.000 euros a eixes millores en la ciutat, amplament demandes per la ciutadania. Unes inversions que el PPSOE i la regidora trànsfuga rebutgen i només volen destinar 100.000 euros a ADISVA i més subvencions als clubs esportius, però cap euro a millores del poble. 

Compromís, autor de la proposta de destinar els 100.000 euros a ADISVA, està a favor d'ADISVA però també de la inversió en la millora de la senyalització vial, a la millora del cementeri, a la millora dels parcs i jardins, a comprar un vehicle que millore la vigilancia dels nostres camps i a fer obres en imbornals en aquells punts de la ciutat on quan plou l'aigua entra dins de les cases. I això l'oposició no ho vol. 
L'oposició  no vol que es destinen diners als jardins i parcs
I no ho vol perquè les necessitats generals del poble i dels veïns no les contemplen, no hi ha cap desig de solucionar problemes i mancances que té la ciutat. Al llarg del plenari, l'única referència de l'oposició a eixes inversions va ser qualificar-les de populistes i electoralistes. 
¿Pintar els senyals per seguretat és populisme i electoralisme?
Això sí, quan la regidora Llum Sansaloni els va dir que explicaren perquè les obres proposades pel govern eren populistes i electoralistes, no  va tindre cap resposta.

18 comentaris:

Anònim ha dit...

També hi han altres propostes veïnals que el govern no ha reivindicat. Tampoc quan tenia majoria,que de les reunions veïnals ja fa quatre anys. No calia esperar-se a l'any electoral per a executar-se,superàvit hi ha hagut tots els anys.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Primer assabentem-nos i després parlem o escrivim.

El superàvit de l'Ajuntament no es pot dedicar a inversions. La norma feta pel PP diu que els remanents positius de caixa s'han de dedicar a pagar bancs.

El passat juny, Compromís va proposar en el plenari dedicar eixos diners a inversions (consulta el plenari de juny) sempre i quan fora un acord unànime de tots, perquè estarien fora la norma, però es beneficiava Tavernes. Ni el PP ni la regidora trànsfuga (amb majoria de 9) van acceptar i el tema va quedar sense debatre, damunt la taula.

I hauries d'haver observat que les inversions es proposen sobre 400.000 euros, lluny del eixe superàvit que parles, i és perquè les inversions les ha pagar retraent despesa corrent.

I que només al final de la legislatura es podria fer una petita inversió (ja veus, només 400.000 euros ens els últims anys) això Compromís-PSOE, govern aleshores, ja ho van advertir i informar en les reunions informatives generals de la Casa de la Cultura (també pots buscar-les i llegir-les.
Van dir: Al ritme que anem pagant el deute, no podrem fer inversions i seran poques fins al 2014 i el 2015, i sense demanar préstecs que tampoc podem pel pla d'estabilitat que té l'Ajuntament.

Sembla no anares a cap d'eixes reunions de la Casa de la Cultura.

I quan a altres propostes veïnals hi ha els diners que hi ha i es poden dedicar els que hi ha i no fer com el PP que gastava a mans plenes i així va deixar l'Ajuntament en la ruïna. Si no s'haguera abaixat l'IBI ara l'Ajuntament tindria 1'2 milions mes d'ingressos per gastar. I és que tot no era baixar l'IBI. Això implica menys inversions.

Anònim ha dit...

Que porte el govern al pleno estés inversions a vore quina explicació dona la oposició del seu vot contrari.

Anònim ha dit...

Per què no voten cada una de les inversions per separat?
Segur que moltes ixirien i sabriem que vol cada partit.
Uns per altres ens quedem sense inversions.

La Cotorra de la Vall ha dit...

No les volen votar.

Està tot explicat en la noticia següent a aquesta.

El de les 10:39 ha dit...

Pintar pasos de vianants són inversió? Jo crec que inversió és obra,i hi ha moltes més reivindicacions que no ens han atés als veïns,i algunes ni hi havia que fer despesa,sols voluntat política. I mira si estava,que qui feia de secretari i apuntava les propostes era el Sr. Alcalde. El que era curiós era que només intervenien els del Bloc,els del PSOE no dien ni mu,encara que tractara de temes de les seues regidories.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Doncs creus malament: és una inversió.

Si fóra repassar un poc algun pas de vianant es podria considerar manteniment. En aquest cas s'han de pintar del tot: és una inversió i així es conceptua en el pressupost. La llei.

I ja que estem: això era la tàctica del PP. Conceptuar com a manteniment el que era inversió i damunt ho fraccionava a parts a pesar dels reparos d'intervenció.

I disculpa, però no hem dit que no anares a alguna reunió de barri.

Hem dit que: Sembla no anares a cap d'eixes reunions de la Casa de la Cultura.

Anònim ha dit...

Pense que el govern tindria que separar les inversions i que es votaren una per una en el pleno.
A vore que vota el PPSOE.

La Cotorra de la Vall ha dit...

No cal anar a plenari. Ja ho van dir en la comissió que no van a votar-les.

Anònim ha dit...

Que no van a votar-les conjuntes. Que no vajen a votar-les a seques jo no ho he sentit ni llegit en cap lloc. I fins que no es faça la prova no es sabrà. La faran? Que cregueu?

La Cotorra de la Vall ha dit...

No van a votar-les.

A mes, les esmenes presentades pel PP i PSOE modifiquen de tal forma eixes propostes de Compromís, que a unes les deixen sense quasi diners i per tant sense poder complir l'objectiu de la proposta i altres les fan desaparéixer i les canvien per subvencions a equips esportius.

NO ho has llegit? Diari Levante dissabte 31

El PP, que tiene 8 de los 17 concejales y es el grupo mayoritario, planteó cambios en las inversiones, entre ellos incrementar la subvención a las asociaciones.

El PSPV-PSOE, por su parte, volvió a reivindicar la construcción del muro contra riadas del Vaca en la zona del Vergeret y propuso una reserva de 200.000 euros para ese proyecto, detrayendo dinero de señalización y parques y jardines. También planteaba más dinero para las asociaciones locales.

O siga per al PP i PSOE és més important les subvencions a equips esportius que arreglar semàfors, cementeri, pintar senyals de circulació o arreglar parcs i jardins.

Anònim ha dit...

Parlant de subvencions a esports,el que havíeu d'haver fet és agafar el bou per les banyes i tornar a la FEM del Nyau,municipalitzant les escoles esportives,fent una promoció entre clubs i centres escolars (actualment, paper mullat als convenis) i promocionar la participació federada. No es pot seguir amb el populista café para todos i sense explicar les dades dels repartiments. En això, en quatre anys no s'ha canviat res la política del PP. Escola municipal ja subvencionada per l'Ajuntament a 600€/xiquet per pagar jornals dels sèniors. Promocionant l'esport base,si.

La Cotorra de la Vall ha dit...

600 euros per xiquet, però de quina a quina edat? Fins els 14 anys o fins el 10 que acaben l'escola?
No sabem si t'hauràs parat a pensar el cost d'això: Si calculem entre tots els esports (futbol, basquet, rugbi, atletisme, karate...) segur que hi participen més de 500 xiquets/es (crec ens quedem prou curts) son 500x600=300.000 euros, quatre voltes el cost de les subvencions actuals més o menys. I si foren mil xiquets/es, 600.000 euros.
En la situació actual inassumible pensem.
I respecte al model de la FEM, que no és de Josep Clar sinó anterior, però ell la va potenciar molt fins fer-la seua, ni poder-se plantejar en esta legislatura i els motius són clars.
De tota manera, no és ara el debat d'aquesta noticia.

Anònim ha dit...

Quin es el problema per portar les inversions al pleno? Si es perd la votació es perd pero no s'enten perqué no es vol portar.

Anònim ha dit...

Un blog on no es pot dir qualsevol cosa. I quan hi han 14 comentaris,resulta que 6 són de l'administrador. Que bònic,ser jutge i part! Això és la demostració de la transparència?

La Cotorra de la Vall ha dit...

Un pot dir tot el que vulgues amb arguments i raons.
Un pot dir i preguntar, i nosaltres si ho sabem, responem.
Així de senzill.

I una cosa tingues per segur: no anem a entrar ni consentir debats del tipus pim pam pum. Nosaltres no.

Ara ja en son 7 els comentaris dels administradors.

Anònim ha dit...

Conforme pensava,el tema de la gestió esportiva,no interesa. Totes les queixes que hi havia amb el PP, i ara política continuista del Bloc.

La Cotorra de la Vall ha dit...


Pensem que un blog no és el lloc adient - i més dins d'una noticia d'inversions - per obrir un debat sobre el model esportiu a Tavernes.

Suposem que vosté, pel que ens diu, està dins d'alguna associació o club esportiu i per tant, podrà fer conéixer les seues propostes a la regidoria d'esports.

Cal un debat obert, no anem a negar-ho, però també tenim clar que eixe debat no és per a fer-se ací.

Gràcies per la comprensió