L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dilluns, 9 de febrer del 2015

El PP aprova en solitari 14 esmenes a la ILP de la nova RTVV i disvirtua i canvia per complert la voluntat dels proposants.

El PP una vegada més contra una RTVV en valencià


El PP ha aprovat en solitari les seues 14 esmenes a la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per a una radiotelevisió pública i en valencià que compta amb el suport de 90.000 signatures. Han fet valdré la seua majoria absoluta en les Corts per introduir modificacions al text original amb l'abstenció de tota l'oposició. 

Les esmenes introduïdes, entre altres, modifiquen el ser un mitjà en valencià a ser preferentment en valencià i , canvien la titularitat i gestió pública per la titularitat pública i qualsevol modalitat de gestió establerta en la llei. Altres esmenes eliminen les referències a la normalització lingüística i territoris d'àmbit lingüístic compartit. 

El vicesíndic del PP, Alfredo Castelló, ha incidit en el fet que les esmenes proposen l'eliminació de referències a la “normalització lingüística” i “territoris d'àmbit lingüístic compartit” perque ells no consideren, al contrari que l’oposició, que compartim una mateixa llengua. 

Els grups de l'oposició han mostrat la seua disconformitat i malestar amb les esmenes introduïdes. Josep Moreno, del PSOE ha dit que les esmenes són “lamentables i vergonyoses i prova del fanatisme del PP” i pretenen aprovar un text que va en la direcció contrària al que demanen els ciutadans la qual cosa es una burla de la seua voluntat. 

Al seu torn, el portaveu de Compromís, Enric Morera, ha dit que el PP ha demostrat amb la introducció de les esmenes “un exercici de filibusterisme polític i antivalencianitat”

Ignasi Blanco, d’EU ha assenyalat que és el segon acte d'una estafa al poble valencià amb unes esmenes que “subverteixen completament el seu esperit, que canvien el contingut i que són un frau i una burla als ciutadans que es van mobilitzar per una nova RTVV”.
-