L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 8 de juliol del 2014

PLENARI JULIOL 2014: El consistori aprova els dies de festa local.

Els regidors del PP aproven les festes locals

El consistori va determinar en el plenari d'anit que els dos dies de festa local per al 2015 seran el 18 de març, vespra de Sant Josep, i 13 d’abril, festivitat de Sant Vicent Ferrer. La proposta del govern municipal, explicada per la regidora del PSOE Pilar Altur, era el 13 d’abril, festivitat de Sant Vicent Ferrer, i el 18 de setembre, divendres de festes majors, i eixe era el dictamen de la comissió. 

La decisió final va vindre forçada per la majoria formada pel PP i la regidora trànsfuga Karina Vercher, que van obligar al canvi del dictamen de la comissió i a aprovar la proposta del PP, que va comptar amb l’abstenció de Compromís i el vot en contra del PSOE. 

El PP va reconéixer que era complicat perquè no havia prou dies per omplir la possible demanda, però es va oposar a estes dates i va presentar una esmena al dictamen on el dia 18 de setembre (Festes del Poble) es canviava pel 18 de març (vespra de Sant Josep). La regidora trànsfuga Karina Vercher va indicar que ella tenia igual, les dues propostes tenien pros i contres segons per a quins veïns i per tant anava a abstindre’s. 

Tal com es preceptiu, es va votar l’esmena al dictamen del PP, que es va aprovar amb els vots a favor del PP i de Karina Vercher, perquè encara que havia expressat que s’anava a abstindre va votar junt al PP. El resultat de la votació canviava el dictamen de la comissió i per tant es procedia a votar la proposta dels populars. 

Aquesta proposta, amb el canvi de festes implicit, va ser aprovada novament amb la majoria que formen els vots del PP i de la regidora trànsfuga, Compromís es va abstindre i el PSOE va votar en contra. Per tant, quedaven aprovats com a festes locals per al 2015 la vespra de Sant Josep i el dia Sant Vicent Ferrer. 
Jordi Joan lamentava no poder acontentar a tots amb les festes locals
NOTES AL MARGE: Pocs dies per a tantes possibles festes locals
 
L’alcalde Jordi Joan, de Compromís, remarcava la circumstància que hi havia només la possibilitat de designar dos dies de festa local quan podien ser candidats quatre dies: vespra de Sant Josep, Sant Vicent Ferrer, el divendres de festes majors i el segon dia Nadal. 

I apuntava Jordi Joan que era una decisió complexa i complicada, perquè siguen quins siguen els dies escollits, no es podien acontentar totes les sensibilitats dels veïns de Tavernes. I recordava el cas de Sant Vicent d’enguany, on va haver de demanar disculpes pel malestar que havia creat que no fora festa local. “No tinc cap problema en demanar disculpes si una cosa no l’encerte, i les demanaré sempre que siga necessari” indicava en el ple.


De fet la proposta del govern recuperava Sant Vicent Ferrer i mantenia un dia festiu en festes locals que finalment es perd amb el resultat de la votació. Tavernes torna per a tant a ser l’únic cas en tota la geografia espanyola que no té cap dia de festa local dins de la setmana marcada com a "Festes del Poble".

I curiós: enguany el PP no va reclamar ni esmentar per a res com a possible festa local el segon dia Nadal. ¿Serà perquè el 2015 caurà en dissabte o és que estan perdent els valors tradicionals religiosos? 

Però aquest plenari ens tornà a donar proves d'un fet cada dia més contrastable: el PP de fet disposa de nou regidors. La regidora trànsfuga acudeix a les sessions mesclada amb els regidors del PP, com una mes, després de la reunió prèvia al despatx del PP, s’acaba els plenaris i es reuneixen tots en el despatx del PP, actua, fa i xarra com una regidora popular més, en perfecta sintonia amb els militants del PP. Sense oblidar reunions mantingudes fins fa poc en la platja.


I molts ja es pregunten ¿Serà candidata pel PP en les municipals del 2015? Hi ha gent del PP que diu que no, però hi ha altres que no ho volen negar categòricament i diuen no comprendre com el PP no ha alçat després del ridícul espantós de la moció de censura un mur infranquejable a la regidora trànsfuga. 

Vots són vots. I nou vots són més que vuit. I es repeteix la jugada de la passada legislatura: el PP té 9 vots i els demés 8. ¿És així o no Sra. regidora trànsfuga? 

-

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Pues que vajen pensant ja en canviar el dia de les paelles. El millor dia i el dia seguent a treballar no cuadra hi ha molta gent que s'alsa molt mati

Anònim ha dit...

Aquest poble sols pensa en falles....i els que no som fallers que?

Anònim ha dit...

I a qui no li agraden les festes de Setembre, que? s'ha de decidir entre un dia o altre, i bastant lio hi hagué enguany en la festa de Sant Vicent.
Per a que volem un dia en festes, per a que la gent se'n vaja de viatge? incoherència

La Cotorra de la Vall ha dit...

Ja ho va dir l'alcalde: era una decisió complexa i complicada, perquè siguen quins siguen els dies escollits, no es podien acontentar totes les sensibilitats dels veïns de Tavernes.

Normal si hi ha quatre dies més importants que els esmentem en la noticia (I això que han desaparegut del calendari el Dia de la Sang (avui) o el Dia Sant Llorenç per exemple que fa unys anys eren tanta festa com Sant Vicent) i nomes dos dies festius.... Lio segur, prengues la decisió que prengues!!!