L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 17 de juliol del 2014

Pares i mestres valencians acampen tres dies davant la Conselleria d'Educació en defensa de l'escola pública i en valencià


No hi han pogut passar la nit, com tenien previst, i s'han traslladat a la delegació territorial · Us oferim una crònica en vídeo de la jornada i també l'actuació íntegra de l'actor Xavi Castillo als jardins de la conselleria 

L’arranjament escolar propiciat pel govern valencià del PP contempla retallades a l'escola pública que suposen eliminar desenes de línies en valencia i han fet que des de fa uns dies pares i mares de les distintes Plataformes per l'Ensenyament Públic del País Valencià hagen expressat el seu malestar i han iniciat concentracions i acampades en els jardins de Conselleria. 
 

La Trobada de Plataformes comarcals per l'ensenyament van iniciar el dimecres l'Acampada per l'Escola Pública, tres jornades festives i de reivindicació per l'escola pública i en valencià davant la conselleria d'Educació. La concentració ha comptat amb activitats com una xerrada sobre la LOMQE a càrrec de la representat del Moviment de Renovació Pedagògica del País Valencià, tallers infantils amb postals reivindicatives que es faran arribar divendres a la consellera María José Català per registre d'entrada i actuacions de cantants i artistes en suport al moviment. 

El primer dia actuava l'actor Xavi Castillo, que va felicitar els pares i mestres concentrats per la perseverança i els van comminar a no defallir en pro del futur dels xiquets i d'una escola en valencià. Xavi Castillo va fer un repàs pels personatges com la batllessa Rita Barberá i també la consellera d'Educació, María José Català. Us oferim en vídeo l'actuació íntegra.

La subdelegació del govern no va concedir el permís per acampar a la conselleria i després d’un pacte amb la policia, es van traslladar a la delegació territorial d'Educació, a pocs centenars de metres, on una vintena dels concentrats van passar la nit però aquest matí han tornat als jardins de la conselleria. El cantant Sènior, que també és mestre, del grup El Cor Brutal feien un concert acústic per als qui es disposaven a dormir davant la delegació territorial. 

La protesta ha rebut el suport de la PAH i també dels Iaioflautes. Avui ha participat Escola Valenciana, entitat que també ha donat suport explícit a la protesta. L'entitat recorda que les famílies no poden elegir lliurement el programa lingüístic perquè no totes les escoles públiques ofereixen ensenyament en la nostra llengua i posen d'exemple el col·legi Ciutat de Cremona d'Alaquàs, molt present en la protesta d'ahir, centre on més de vint famílies estaven disposades a matricular els fills de tres anys i no ho han pogut fer. 

Els pares i mestres expliquen que l’acampada és la darrera protesta del curs que ara s'ha acabat i la primera del curs que ve perquè no pensen cedir. Afirmen que el següent pas és portar els xiquets a l'escola el 3 de setembre, tant si hi són matriculats com si no i crear el problema a la Conselleria. 
 
 La reivindicació s'ha centrat principalment la defensa de l'ensenyament en valencià i contra la retallada d'unitats educatives en la nostra llengua i consideren que la lluita està centrada en l'escola en valencià perquè és la que està sent atacada, és un atac unilateral contra l'educació pública i en valencià. 

 
 
Enric Morera, diputat de Compromís, ha recolzat els concentrats
El Sindicat de Treballadors de l'Ensenyament del País Valencià (STEPV) ha dit que les concentracions d'aquests tres dies són "contra els atacs en l'escola pública i per a defensar i treballar a favor de l'escola que volem. L’educació no és una esfera independent és un dret universal i social" i per tant les retallades "afecten tota la societat perquè tenir una educació pública és l'única manera de tenir un futur digne al país". 

 

Al llarg d'aquest tres dies es fan activitats a l'entorn de la LOMQE, pel manteniment de línies, unitats i escoles públiques i contra la privatització de l'ensenyament públic.