L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dissabte, 12 de juliol del 2014

La regidoria d'Esports posa en funcionament les "rutes saludables", una iniciativa amb un conjunt de recorreguts a peu per circuits urbans i semiurbans a Tavernes i la platja.




El regidor de Compromís Josep Llácer, responsable de la Regidoria d’Esports, ha  confirmat el disseny i posada en funcionament “d’un total de  8 rutes saludables amb diferents recorreguts i distàncies per facilitar la incorporació de l’activitat física en la vida diària  i evitar el sedentarisme”.


El regidor ha explicat que d’aquestes 8 rutes, un total de  5  s’hi realitzen dins del casc urbà de Tavernes i altres 3 a la platja i “donen la possibilitat de seguir uns recorreguts que va des dels 1.600 m fins als 8.300 en  zones urbanes i semiurbanes pràcticament  sense cap dificultat per als caminants, als quals nomes els caldrà unes bones sabatilles  i roba lleugera”.

Informació al poble i a la platja
Aquesta iniciativa, en paraules del regidor de Compromís, “pretén  evitar el sedentarisme en donar unes  rutines  i pautes a totes les persones, sense distincions d’edats i nivell esportiu, i aconseguir  l’assoliment d’hàbits esportius i de millora de la condició física. Esperem que  aquestes primeres rutes siga  l’inici d’un circuit cada vegada més gran i més nombrós on tinguen cabuda totes les necessitats esportives de les persones que van a caminar, des de les que ho fan amb uns pocs metres per dins del casc urbá fins als de gran recorreguts”.

Les rutes saludables  

Les rutes estan perfectament senyalitzades amb dos cartells informatius, l’un a la porta del Camp Municipal d’Esports ( Km 0 ) i un altre a la porta de l’oficina TOURIST INFO de la platja. Les característiques  principals són ser distàncies assequibles per a tot el món, pràcticament sense desnivell i amb un grau de dificultat inexistent.

Senyalització de les rutes
Les rutes de Tavernes estan indicades amb color verd , groc , blau , magenta i roig i els recorreguts van dels 4’4 Km, cas de la del Clot de la Font, als 8’3 Km de la ruta del Mirador. 

A la platja hi ha 3 rutes. La primera és la groga amb eixida i arribada a la zona de Turis Info i tot el recorregut de 6 km per vora mar;  la segona també groga té un recorregut urbà de 6 Km que va per tota la platja de sud a nord  començant de l’oficina Turis Info fins al final de la platja per la  plaça  Fahd Ben Abdelauz  i torna per tota l’Avinguda de la Marina, Parc del Nord,  zona esportiva del Sector 12 i acaba en al Turis Info mentre la tercera, de color blau, és un recorregut de 1.600m al voltant de la torre Guaita”.  
-