L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimecres, 23 de juliol del 2014

2.000 milions d'euros dels impostos del valencians van a parar a les butxaques d'altres autonomies, mentre ací cada dia estem pitjor.


El País Valencià presenta un dèficit fiscal de 2.018 milions a l’any, amb la qual cosa és la tercera autonomia de major saldo negatiu, segons els comptes territorialitzats que avui dimecres ha presentat el Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques. 

Les balances fiscals revelen que Madrid, Catalunya, el País Valencià i Balears, per aquest ordre, són les quatre autonomies de balanç negatiu, i tota la resta de comunitats presenten un saldo positiu.

El mètode aplicat pels experts del ministeri ha estat el del flux del benefici: càlcul de la diferència entre els imposts recaptats en un territori i la despesa pública de la qual es beneficien els ciutadans. No ha fet servir, en canvi, el càlcul del flux monetari, que comptabilitza el lloc on es fa cada despesa i on sembla ser encara eixim, com la resta de comunitats esmentades, més perjudicades. 

Segons les dades, la Comunitat de Madrid té el major dèficit fiscal amb un total de 16.723 milions menys dels que aporta a l'Estat, i Catalunya estaria amb un dèficit fiscal de 8.455 milions d'euros, però la seua Generalitat diu que amb l’altre mètode s’arriba a 15.000 milions d’euros. El País Valencià té un dèficit fiscal de 2.018 milions i Balears de 1.483 milions.

I en aquest joc de trasvassar diners al govern i que el repartesca al seu gust ¿Qui es beneficia? Andalusia (7.421 milions), Canàries (4.054), Castella i Lleó (3.929) i Galícia (3.240) són les que ixen més beneficiades d'aquest càlcul, encara que la resta d'autonomies tenen un saldo positiu: Extremadura (2.991 milions), Castella-la Manxa (2.043), Astúries (1.666), País Basc (1.576), Ceuta i Melilla (702), Aragó (633), Cantàbria (205), Múrcia (173), Navarra (35) i La Rioja (12). 

En poques paraules, 2.018 milions d’euros dels valencians van a parar a l’any , més o menys, a altres autonomies, mentre ací ens toca demanar préstecs al mateix govern de l’Estat - que ens fa pagar interessos per eixe prèstec- per poder pagar educació, sanitat, dependència i tot un conjunt de serveis bàsics. 

Són dades del Ministeri d’Hisenda i que demostra que per a Madrid, mane el PP o mane el PSOE, som una autonomia “colònia” a la qual cal dessucar i traure el màxim profit com siga per beneficiar les demés. I els resultats els tenim a la vista: en els darrers vint anys hem passat d’estar entre les comunitats capdavanteres a passar quan a indicadors de riquesa i benestar social a ocupar el furgó de cua en quasi tot (sanitat, educació...). 

Això si, seguim ofrenant noves glòries a Espanya i els nostres dirigents, del PP i del PSOE, continuen ajupint-se sempre davant els respectius partits de Madrid. 
-

1 comentari:

Anònim ha dit...

Quina casualitat: Catalunya, País Valencià i les Illes Balears. El mal d´Almansa en forma de pressupostos. I Madrid la pagana. " Amos anda" , con diuen ells. Joan.