L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.751
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:32.702

dimecres, 23 de juliol del 2014

Compromís demana que la reforma de LLei Electoral contemple la prohibició de presentar-se els partits condemnats per finançament il·legal o delicte electoral.

Els darrers mesos hem pogut assabentar-nos que el PP vol canviar la Llei Electoral de l'Estat per un costat i per un altre l’autonòmica, on preveu reduir el nombre de diputats a Corts Valencianes de 99 a 77, a més de mesures sobre com s’han d’elegir. Eixes propostes han estat rebutjades per la resta de partits en considerar-les antidemocràtiques i acusant el PP de nomes voler perpetuar-se en el poder. 

Compromís ha donat a conéixer la seua proposta de reforma de la Llei Electoral i la primera de les propostes insta a incloure en l'article 9.2 de la Llei Orgànica 6/2002 un apartat que "prohibesca concórrer a les eleccions i dissolga els partits que hagen estat condemnats per finançament il·legal i/o delicte electoral"  com a manera d'acabar de forma contundent amb la corrupció dels partits i evitar que els corruptes puguen aprofitar-se de les seues trampes per a obtindre resultats electorals.

Compromís reclama prohibir que s'incloguen “en els òrgans directius o en llistes electorals a persones condemnades per corrupció o tràfic d'influències” de manera que els corruptes queden fora del joc polític.

La proposta reclama “una modificació legislativa integral perquè desaparega la figura de l'aforat” perquè l’aforament suposa una desigualtat efectiva dels ciutadans respecte a la Llei.

Respecte al Senat, Compromís recorda que a pesar de les promeses de PP i PSOE mai s'abordat la reforma d’aquesta institució i es proposa “iniciar els tràmits perquè siga una verdadera cambra territorial”.

Igualment i per millorar la participació democràtica dels ciutadans, Compromís reclama al Consell i al Govern de l'Estat espanyol “modificar les lleis electorals per a introduir les llistes obertes en totes les eleccions”. 


Canvis en la llei autonòmica i ILP 


Compromís formula també una alternativa que suposa una esmena a la totalitat de la proposta del PP i de Fabra de reduir el nombre de diputats autonòmics. Així s’acceptaria la modificació de 99 a 79 diputats en les Corts Valencianes “però condicionat a la circumscripció única per a tot el territori valencià, i sempre mantenint un sistema d'elecció proporcional”.

També en eixa proposta de canvi Compromís demana rebaixar el percentatge mínim per a obtindre representació en les Corts, que passaria del 5% al 3% per tal d’obrir les portes de les Corts a altres sensibilitats i tindre un Parlament Valencià més plural.

I per a fomentar i incentivar la participació de la ciutadania en la política, es proposa reduir de 50.000 a 25.000 les firmes que calen per a exercir la Iniciativa Legislativa Popular, així com reformar el reglament de les Corts Valencianes per a possibilitar la participació de la ciutadania en els Projectes i Proposicions de Llei que es tramiten. 
-