L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.768
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:34.518

diumenge, 20 de juliol del 2014

ACTUALITZADA: A pesar de la calor, molta gran participació en el Mig Any Faller

Els fallers arrepleguen la fallera major per iniciar la despertà
La Federació de Falles de Tavernes, entitat que engloba totes les falles locals, han celebrat avui el “Mig Any Faller” en la platja. L’esdeveniment com sol ser habitual ha omplert els carrers d’alegria, bon humor i festa, una festa que es feia música amb la xaranga “Aigua Bruta” omplint de só la falla.

La fallera major Empar Maians acompanyada del president de la FdeF i Cort d'Honor
Els actes han seguit la programació anunciada: a les 8’30 del matí, i després d’arrreplegar a la fallera major, Empar Maians, s’ha iniciat la desperta, desfilada de fallers i falleres amb la xaranga obrint la comitiva. 

La xaranga "Aigua Bruta". Molt bona animació i ambient
Més tard, i després de l’esmorzar, ha tingut lloc el campionat de truc, una activitat amb una bona participació i que ha servit per a coneixer la parella que jugarà aquesta nit, d’ací uns moments, la gran final. 

La falta envide... Truque... El campionat de truc, tot un clàssic.
Aquesta vesprada sobre les 18 hores ha tingut lloc la concentració de fallers i falleres en el Cinema Olimpo, per iniciar la desfilada amenitzada pels sons de la xaranga pels carrers de la platja. 

Dos imatges dels moments previs a la cremà, amb la fallera major Empar Maians
 
La comitiva ha aturat el seu camí a l’entrada de la platja, on estava muntada la falla que han confeccionat els alumnes del taller “fem una falla” que organitza l’Ajuntament i que ha estat dirigit per l’artista faller Bernat Roman.

La fallera major, Empar Maians, amb l'alcalde de Tavernes, Jordi Joan, president de la FdeF, Ximo Felis, i regidora de Turisme, Carmen Canet
 Passades les 8’30 de la vesprada, ha tingut lloc la crema de la falla. Molt gent, molta participació i presencia de les autoritats locals encapçalades per l’alcalde Jordi Joan. 
 

Als sons de la música, la fallera major, Empar Maians, ha encés la traca que ha servit per a calar foc a la falla. El monument ha cremat sense problemes. 
 

Cal destacar sobre tot la calor de la jornada, però que no ha impedit una gran participació. A hores d’ara els fallers i falleres es preparen per al sopar i consegüent fi de festa que clou la jornada.


 A la nit va tindre lloc la gran final de truc, entre els equips de la falla La Via i la falla Portal de Valldigna, que al final va quedar campiona gràcies a la bona actuació de Javi Rullo i José Fonseca. Enhorabona als dos.