L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 16 de juliol del 2014

La Fiscalia de València investigarà l’ocultació de 1.800 milions d’euros en els comptes de la Generalitat.


La Fiscalia de València veu indicis de delicte en l'ocultació d'1.800 milions d'euros en despeses de la Generalitat i se suma a la investigació de Brussel·les per a aclarir si la Generalitat “va tergiversar les dades de dèficit i de deute  al llarg de diversos anys".

L'acusació pública ha obert una investigació arran de la denúncia del sindicat CGT, que, en base als informes de la Sindicatura de Comptes, creu que durant els governs de Francisco Camps (PP) en la Generalitat va poder haver comès delictes de prevaricació i malversació.

El sistema usat, que ha sigut denunciat moltes vegades, no tenia gens de sofisticat: s'adquirien productes o serveis que ni es comptabilitzaven ni s'abonaven –en l'argot polític, les factures del calaix- fins que es trobava els diners, normalment via crèdit. Llavors eixien a la llum i passaven a engrossir el deute de la Generalitat del PP, com tot el món sap una administració en fallida. 

La manipulació va quedar al descobert en 2012, quan el PP va tenir gran interès per revelar la grandària exacta del forat en els comptes públics. I es va comprovar que la Valenciana tenia un forat enorme: havia ocultat factures per més d'1.800 milions d'euros, quasi totes de despesa sanitària.

Factures que van eixir a la llum quan el govern de Rajoy va llançar un pla especial de pagament a proveïdors al que es va acollir la Generalitat presentant més de 300.000 factures amagades per la Conselleria de Sanitat. Moltes d'aqueixes despeses, segons CGT, es van cometre sense consignació pressupostària i prescindint del procediment de contractació pública.

La CGT cita la compra habitual de productes farmacèutics i sanitaris “a dit considerant-los contractes menors" i eludint el concurs públic. El sindicat creu que es poden donar els delictes de prevaricació administrativa i de malversació de fons públics.
-

1 comentari:

Anònim ha dit...

No necesitan investigar nada. Sólo tienen que coger los informes de auditoría de la sindicatura de cuentas de los últimos años, donde está todo explicado. Pero claro, como estos informes no son vinculantes...