L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 7 d’agost del 2014

Vamos a contar mentiras tralará, vamos a contar mentiras (cançó popular)

No hi ha nota de premsa, comentari o manifestació escrita del PP de Tavernes on no aparega la mateixa frase: El sr. Juan ha augmentat un 30% la contribució.

Això és completament fals, però semblen enamorats de la cançó “Vamos a contar mentiras” i convençuts que repetint i repetint una mentida, els ciutadans de Tavernes s’ho acabaran empassant. Hi ha una altra cançó, “Els temps estan canviant”,  i ens diu que avui hi ha mitjans a l’abast per explicar, informar, aclarir a la gent les coses, fer-los vore que el pa és pa, i el vi és vi, i per molt que diguen el contrari no canviarà.

Ho hem dit moltes vegades, i ens direu “cansinos, però és la base, el fonament de tot, i cal tindre sempre present aquests tres punts:

1. L’any 2006 el PP aprovava una revisió dels valors cadastrals sense al·legar a Hisenda. Està conforme en els valors, no s’oposa.

2. La revisió porta una pujada de l’IBI, aprovada pel PP i d’aplicació per llei durant 10 anys, fins el 2016. Cada any per tant ha d’augmentar sobre el 10% el que paguem. 


3. Eixes pujades de l’IBI (repetim: aprovades pel PP el 2006) les havia d’aplicar l’Ajuntament fins el 2016, governe qui governe. 



Els IBIs de les cases estan afectades per elements correctors i totes no pugen igual. Segons dades exactes i reals, en el quadre següent teniu el que van pagar vivendes en el casc urbà i la platja entre el 2006 i el 2011, aquest l’últim any del govern del PP i amb el valor de l’IBI marcat per ells. Al final del quadre hi ha el % de pujada en la passada legislatura.

L’any 2012 va ser el primer que el govern actual cobra l’IBI, fins el 2015 són els quatre anys de legislatura. Si observem el quadre, veiem com IBI augmenta el 2012 i el 2013, i això és perquè encara s’apliquen els valors aprovats pel PP en la revisió del 2006.

L’any 2014 i 2015 baixa l’IBI gràcies a la revisió dels valors cadastrals impulsada pel govern de Jordi Joan. Baixa enguany (2014), l’any que ve i el 2016. El govern de Jordi Joan ha atallat les pujades del 2014, 2015 i 2016 aprovades pel PP.  Les baixades es veuen al quadre següent.


Al final del quadre hi ha el % de pujada del govern de Jordi Joan. Però eixa pujada es deu a l’any 2012 i 2013, quan s'aplicaven els valors aprovats pel PP.

La conclusió està ben clara:

- El PP va pujar de manera exagerada l’IBI i ara vol culpar els demés amb acusacions falses de pujades del 30%.

- Els números són els números. Tavernes sap que el PP no els ha fet mai ben fets els números. I això s'ha plasmat amb els seus pressupostos sempre negatius.

I el millor de tota la història: en el plenari passat, el Sr. Vidal reconeixia que el govern actual havia baixat l’IBI. Però tornava a fer els “seus números especials” i deia que no sabia si era el 6% que ell calculava (¿no havien pujat un 30%?) o vora el 14% que deia algun blog, igual es referia al nostre. Però que els havien baixat, ho va reconéixer i està gravat.


Per últim, ací teniu un quadre de l’evolució del total que cobra l’Ajuntament per IBI entre el 2006 i el 2015. No es necessita ser un linx per vore quina ha estat la tendència, sempre a l'alça, durant l’època del PP (en blau) i la del govern de Jordi Joan (en taronja) i d'equilibri. 


El PP passa de cobrar 3'2 milions a cobrar 5'8 milions, un augment del 81%. El govern de Jordi Joan passa dels 5'8 deixats pel PP als 7 milions del 2016, un augment del 21%, però amb el fet que eixa pujada es produeix en els 2012 i 2013, i es conseqüència d'aplicar els valors aprovats pel PP en el 2006. Després de la revisió cadastral del 2014 impulsada pel govern d’ara, l'IBI deixa de pujar.



2 comentaris:

Anònim ha dit...

Anem a vore, el que fa el PP a Tavernes ni és política, ni demagògia ni res, és tot una mentira... I si hui per hui algú encara li dona credibilitat al que diuen eixos mentiders impresentables, qui els han votat i qui els creuen, es mereixen tot el que els passa i el que van a sofrir si esta gentola torna a representar-los. És molt trist que personatjes polítics arriben a caure tan i tan baix.
De veres, molt trist

Anònim ha dit...

Ben explicat. I amb números. Massa per a Manolo Vidal que cada dia ens asombren per la facilitat que tenen de perdre el sentit del ridicul.