L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dilluns, 18 d’agost del 2014

La conselleria d’Agricultura del govern valencià de Fabra no pinta fava en les decisions del ministeri. Davant el vet rus, ningú defensa els productes agrícoles valencians



Compromís ha dibuixat “un panorama molt negatiu del funcionament de la conselleria d’Agricultura i de la intervenció que, suposadament, hauria de dur a terme a favor dels agricultors i ramaders del nostre país. El mal funcionament s’ha fet més evident aquests dies, amb ocasió del vet rus, quan ningú defensa seriosament, ni a València ni a Madrid, els afectats valencians”. 

El diputat Josep Maria Pañella ha dit que el sector agrícola valencià pateix un panorama molt preocupant i entre les causes citava “la falta d’orientació de la Conselleria d’Agricultura, desapareguda després d’integrar-la en les responsabilitats del vicepresident Ciscar”. El diputat ha anat més lluny i ha denunciat una falta de control de la destinació dels diners europeus dels Programes de Desenvolupament Rural, que fins i tot ha motivat una investigació de l’oficina antifrau europea cosa que se suma a la falta de pes del Consell en les decisions que pren el Ministeri, com passa amb les reduccions de les aportacions als agricultors valencians. 

Davant d’aquest panorama, Compromís ha destacat l’important paper que haurien de jugar les cooperatives agroalimentàries, però en eixe context el govern del PP es va negar a aprovar l’esmena presentada des de Compromís per tal de possibilitar a aquestes cooperatives diversificar les seues activitats fins al 50%, i ho ha deixat reduït al 25% "quantitat que consideren massa reduïda els agents agrícoles implicats, que són els qui millor coneixen el problema i la seua solució”.
-