L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dimarts, 5 d’agost del 2014

Els propietaris del sector 16 no podran reclamar a l’Ajuntament la devolució de l’IBI, segons la Direcció General de Cadastre


Els propietaris del sector 16 no podran exercir davant de l’Ajuntament cap reclamació de devolució dels valors d’IBI en base a la sentència de Suprem que va declarar que els terrenys urbanitzables només poden pagar IBI com a urbans si disposen d'un planejament urbanístic que desenvolupe un pla parcial o equivalent.

Direcció General de Cadastre, en una circular remesa als Ajuntaments, afirma que la sentència no ha declarat la nul·litat de les liquidacions de l'IBI. Per tant, els recursos als Ajuntaments sol·licitant l’anul·lació o devolució de l'IBI han de ser desestimats, perquè les entitats locals no tenen competència per a resoldre-ho i més quan la liquidació es va practicar segon els valors cadastrals vigents, que no són marcat pels Ajuntaments. 

La circular aclareix quina és la repercussió de la sentencia del Tribunal Suprem del passat 30 de maig en l’IBI dels terrenys declarats urbanitzables i on no s’ha executat cap obra.

Segons Cadastre, la sentència no té efectes jurídics directes sobre les situacions particulars, ni produeix l'anul·lació dels valors cadastrals dels béns immobles tal como foren aplicats donat que, en no haver estat impugnats en el seu moment, han adquirit fermesa. Y remarca que la sentència “tampoc fixa cap doctrina legal, i al no haver-se reiterat aquest criteri, no senta jurisprudència”.

La Comissió Tècnica de Cooperació Cadastral, per unanimitat dels membres (representants de la Direcció General del Cadastre i de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies) el passat dia 9 de juliol va proposar la reforma de la Llei del Cadastre Immobiliari per arreplegar els nous criteris de la sentència de classificació del sòl de naturalesa urbana i de valoració dels sòls urbanitzables que no disposen d'un planejament de desenvolupament. 

Cadastre també indica que, la comprovació de si un municipi està o no afectat pels nous criteris de classificació, s’ha de fer individualment i cada municipi haura d’estudiar-se segons la informació del planejament vigent enviada a les Gerències del Cadastre, i incorporar-se si cal a les noves Ponències de Valors que s'aproven d’ara en endavant.
-