L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 25 d’agost del 2014

Mes de 2000 persones participen en la defensa de la platja Auir de Gandia

 
L'Assemblea Ciutadana Salvem L’Auir va reunir al voltant de dos milers de veïns en la manifestació celebrada sota el lema "Per l’Auir, la marjal i el racó de Tomba. Defensem La Safor". La manifestació va recórrer el dissabte nit la primera línia de la platja de Gandia per a exigir al govern del PP que es respecte l'última platja verge de la ciutat. 

Els veïns van protestar contra la intenció de l'alcalde, Arturo Torro, del PP d'urbanitzar la platja verge de L’Auir, situada al Nord de Gandia, al costat de l'acabe de Xeraco i la seua decisió d'impulsar un parc aquàtic i un hipòdrom en paratges naturals del municipi.

Només una pancarta unitària va encapçalar la manifestació, encara que la convocatòria va comptar amb el suport del PSPV, Compromís, Esquerra Unida i col·lectius socials. 

L'Ajuntament de Gandia, amb majoria absoluta del PP, va nomenar mesos arrere dos jurats, un de popular i un altre tècnic, per a triar la millor proposta d'urbanització de L’Auir entre diferents ofertes presentades. Tots dos jurats van triar projectes diferents, encara que l'impacte de tots dos sobre la platja verge és evident.

Al novembre de 2013, l'Ajuntament de Gandia va publicar les condicions del concurs d'idees per a urbanitzar L’Auir. Entre els requisits del projecte estava el disseny de diversos “complexos hotelers” en una parcel·la de més de milió i mitjà de metres quadrats. Els 11 projectes presentats es van donar a conèixer en Fitur el passat mes de gener. 
-