L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

diumenge, 3 d’agost del 2014

La verdadera història del col·lector de la platja, la que ni el PP (ni cap altre mitjà) no us contarà. La Cotorra de la Vall sí.

Si a partir del 2006 el PP hagués tingut el mateix interés en el col·lector que ara té per justificar allò que és injustificable, aquesta imatge amb total seguretat no s'hauria donat.


Hem pogut llegir (i se’ns ha posat la cara roja de vergonya aliena) la “particular i partidista” història del col·lector de la platja oferida pel PP en nota de premsa. Una història incompleta i que conscientment ens amaga els fonaments i les causes per les quals s’arriba a la situació actual. Una història amagada per Manolo Vidal i el PP, com tantes, amb l’objectiu de defugir de les responsabilitats, de girar la culpa i voler presentar el govern actual com l’autor d’uns fets que tenen causa i origen en la seua ineficàcia, irresponsabilitat i desinterés. Ho expliquem. 

Fa ja una dècada, el Pla Director de l’aigua potable de Tavernes (comprén clavegueram i col·lectors ) preveia la construcció d’un gran col·lector en la platja per evitar inundacions per fortes pluges. L’any 2006, la majoria absoluta del PP concedia a Aquagest l’aigua potable, però entre les obres de millora de la concessió no va exigir l’execució del col·lector de la platja. ¿Perquè el PP no va incloure una obra considerada urgent i necessària dins les obres de millora a fer per la concessionària? ¿Quin objectiu tenia aquest oblit del PP? ¿Quina previsió o a qui pensava adjudicar-lo? Ni ho sabem, ni sabrem què volien fer: el PP de Tavernes mai va explicar com pensava escometre les obres, preferencials i urgents per les circumstàncies conegudes. 

Arribem a l’any 2007 i 2008, i davant el greu resultat negatiu dels pressupostos (remanent negatiu de 3’4 milions en el 2007 i 4’5 milions en el 2008) el govern de Manolo Vidal es veu obligat a redactar un Pla d’Ajust per millorar la situació econòmica. Un pla redactat per a no complir-se, convertit en paper mullat i en fum la previsió del prèstec de 6 milions d’euros per remodelar l’Avinguda de la Marina i executar el col·lector de la platja. Com que el Pla d’Ajust no es va complir, tampoc es va poder fer el prèstec del col·lector. Seguim. 

I mentre les obres del col·lector, urgents i prioritàries des d’anys, estaven en “bajoqueta”, el temps passava, hi havia alguna pluja forta, alguna inundació en la platja i el PP mirava a un altre costat. Arribem a l’any 2009 i 2010, els anys dels famosos “Plans E-1 i E-2” (dits també Plans Zapatero) i del Plan Confiança o de Camps. I ens obsequien amb 3 milions el Pla E-1, 2 milions el Pla E-2 i 3’7 milions el Pla Camps. En total: 8’7 milions per invertir en Tavernes i la platja. ¡Quasi res! ¡Més de la meitat del pressupost del 2014!! 


Comencen els problemes. Estiu del 2011. Al mes de fer-se càrrec de l'Ajuntament. Una de les empreses de l'obra fa fallida i s'encenen les alarmes per acabar els treballs en ple estiu.
I quan la lògica deia que Tavernes tenia la millor oportunitat d’executar el col·lector sense usar recursos propis o una hipotètica carrega del cost als veïns dins del preu de l’aigua, els diners es van destinar a altres coses. ¿Per què el PP no va dedicar els recursos que calia d’eixos plans i acabar el col·lector? Ho podia fer. ¿Ho explicarà als ciutadans de Tavernes? Segur que no. 

I encara sort que van destinar 1’7 milions en remodelar l’Avinguda, però com que venien eleccions, venien les preocupacions i les presses per deixar acabada la part de damunt, la que es veu. La part enterrada, la que no es veu, va quedar com va quedar i amb el detall ben negatiu que es va reduïr a la meitat el diàmetre del col·lector que estava previst. 

Potser, per callar la consciència, el PP va incloure 700.000 euros per al col·lector en el préstec de 5’7 milions de la passada legislatura. Però com sempre la falta d’interés i irresponsabilitat que demostraren ha jugat en contra seua: van demanar el préstec sense el projecte acabat, i sabem que el cost del col·lector està sobre 1’5 milions d’euros, més del doble del que ells van previndre. 

És un problema d’anys i anys, de legislatures del PP, però ho ha de solucionar el govern actual que, damunt de trobar un Ajuntament arruïnat, ha pagat 1’8 milions de l’aparcament obligat per la llei, ha pagat totes les coses que no repetim, ha estat tres anys lluitant amb la Generalitat per aconseguir uns permisos que, ni Manolo Vidal ni el PP de Tavernes, es van molestar en iniciar els tràmits. I ara hauran d’aconseguir 800.000 euros més, amb baixada d’IBI inclosa. 

Si continuem, entraríem en la història que vivim ara mateix, la del 2014, i nosaltres només volíem explicar l’altra història, la de “los polvos que han traído estos lodos”, fets i detalls que ni el PP ni cap acòlit seu, ni cap altre mitjà us contarà. Teniu el permís per usar, per repetir-la i contar-la als vostres nets si s’escau. I que la veritat sure.
-

1 comentari:

Anònim ha dit...

Amb majoria absoluta, 20 milions de pressupost, increment de l'IBI al doble entre 2007 i 2010, plans de Zapatero i de Camps i entrant diners a cabassos de les plusvalues dels Marenys 2A ¿i el col.lector sense fer? I ara que vol el PP? No tenen vergonya.