L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dilluns, 4 d’agost del 2014

Gran èxit del "I Festival de Corals Cançons a la Mar"



El “I Festival de Corals Cançons a la Mar” organitzat per l’Ajuntament de Tavernes ha sorprés per l’èxit aconseguit de públic i per la gran acollida que ha tingut entre els residents a la platja, els quals ompliren el recinte preparat per l’Ajuntament al voltant del llac de la Goleta. De fet, hi hagué moments en què la gent dempeus era més que l’asseguda a les cadires, un fet que obligava a dur-ne més durant la celebració dels festival.
 
El festival havia triat com a lloc de celebració l’esplanada davant del llac, un espai que ofereix un marc incomparable i bell, com es pot comprovar en les fotografies que acompanyen aquesta noticia. L’escenari s’havia preparat en la zona que s’endinsa enmig del llac a través del pont, de manera que feia la impressió que els cors cantaven des del mig de llac, encara que eixe fet i el ser a l’aire lliure obligava a sonoritzar l’esdeveniment, així com preparar un sistema de llums per a l’escenari. 

El sistema de llum contribuïa també, com un element més de l’escena, a donar notes de colorit. Eixe us de llum i so suposem que farà plantejar a l’organització a endarrerir l’hora del festival, doncs sembla que a mitja fosca, quan el sol deixa de batre damunt l’esplanada, atrau més als espectadors perquè es refreda l’ambient ajudat també per les brises d’una mar situada noms a uns centenars de metres. 
Les tres corals participants. Per ordre Almoines, Vila-Real i Tavernes
 Les corals participants en aquest primer festival han estat “L’Almoina” d’Almoines, la coral “Sant Jaume” de Vila-Real i la coral Marinyén de Tavernes, que ha actuat com amfitriona del festival. 

Actuacions acurades, de bona qualitat, mesclant peces tradicionals amb havaneres, cas de la coral d’Almoines i de Tavernes, mentre la coral de Vila-Real va interpretar cançons més actuals. 
Totes les corals interpreten "La Barraca" de Chover
Fran Lledó, director de Marinyén de Tavernes, va dirigir el cant comú

El públic assistent ha aplaudit de valent cadascuna i totes les peces interpretades i ha tingut un reconeixement especial al cant comú de “La Barraca”, la peça tradicional vallera, transcrita pel mestre Antonio Chover, recentment desaparegut, i que es va convertir en un homenatge al compositor valler. 
Entre els assistents, l’alcalde de la ciutat, Jordi Joan, la regidora de Turisme i primer tinent alcalde, Carmen Canet, impulsora del festival i membres de la corporació que seguiren l’esdeveniment amb gran atenció. Al final de l’acte es va lliurar una reproducció de la Torre de Guaita, símbol de la platja, a les corals participants.
-

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Molt bona idea l'ubicació de l'escenari. I com bé dius Cotorra, més tard havera segut més espectacular encara.

Anònim ha dit...

Gracies a la gent que va montar el tinglao, (entarimat i iluminació). De tan en tan es con-venient reconeixer el treball dels "currantes".

La Cotorra de la Vall ha dit...

Sincerament, no sabem si aquest darrer comentari està dirigit a nosaltres. Per la banda nostra, i des del moment que qualifiquem de gran èxit, dins del gran èxit posem tots els que hi han participat.

I això amb independència de que hi ha treballs que es cobren, i se suposa que quan un cobra, es per a donar un excel·lent servei. Però amb això entraríem en un altre debat.

De tota manera, repetim: un èxit per banda de tots: Ajuntament, empleats municipals, corals, presentadors... i públic.

Anònim ha dit...

Entrevista a Carmen Canet en el programa La Mar Salà de Levante TV:

http://videotecahtml5.es/levantetv/media/la-mar-sala-dijous-31-de-juliol-1-part