L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

divendres, 29 d’agost del 2014

El STEPV afirma que la Conselleria ataca l'ensenyament públic amb les darrers mesures.



El dimecres, 3 de setembre, començarà el curs en infantil, primària, secundària, batxillerat i FP : L’avançament respecte els anys anterior, segons el STEPV que és el sindicat majoritari en el sector, és una búsqueda de propaganda per part de la Conselleria d’Educació atés que per primera vegada el calendari escolar no s’ha negociat en la Mesa Sectorial i que el sindicat ha respost amb la presentació d’un recurs.

Un avançament que tindrà efectes negatius per al sistema educatiu:

1. El professorat interí i provisional té tres dies per a presentar tota la documentació i es prou, en les direccions territorials d’educació de cada província. Són sobre els 9.000 docents que han de presentar en tres dies fins a 12 documents diferents. I mentre es fan gestions, i es preveu el col·lapse de les direccions territorials, el professorat no pot preparar el curs en condicions per la precipitació en què comença enguany.

2: A això cal sumar la implantació de la LOMQE en 1r, 3r i 5è de Primària i en l’FP Bàsica. I no oblidem que la Conselleria va publicar el currículum de primària en juliol i va decidir unilateralment modificar els temps de les sessions i passar-los a 45 minuts en tots els cursos de Primària. Això vol dir una adaptació dels currículums als nous temps en menys d’un mes d’antelació.
I en FP Bàsica, la Conselleria no ha cumplit la seua promesa i tots els centres que tenien PQPI no han estat substituïts pels nous títols d’FP Bàsica.

3: Un altre efecte negatiu són les condicions de temperatura que trobaran els alumnes. El nostre territori és calorós i si es manté a setembre el calor, com està previst, l’inici de curs serà molt més insuportable que anys anteriors.


El Sindicat afirma que el curs començarà amb plenes garanties per a l’alumnat malgrat els intents de Conselleria de voler presentar una situació caòtica en l’inici de curs en l’ensenyament públic. Segons el sindicat majoritari, un intent de desprestigiar-lo en benefici del privat, clara aposta del govern del PP des que governa al País Valencià.

A més, la Conselleria no ha volgut atendre les peticions de molts centres quant a les retallades d’unitats per al curs 2014/15, especialment de línies en valencià. Es preveu un inici de curs calent en molts centres que mantenen les accions de rebuig a les retallades, com és el cas del col·legi Cremona d’Alaquàs, que ja ha anunciat accions el mateix 3 de setembre.
-