L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dilluns, 25 d’agost del 2014

Compromis es reuneix amb AVA i la Unió per tractar el veto de Rússia als nostres productes agraris.



Els diputats de Compromís en les Corts, Joan Baldovi, en l’eurocambra Jordi Sebastià i en les Corts Valencianes, Josep Maria Pañella, es van reunir ahir els presidents de la Unió de Llauradors, Ramon Mampel, i d’AVA, Cristóbal Aguado. El motiu i objectiu: tractar el nou problema per al camp valencià derivat del veto de Rússia a les exportacions agrícoles valencianes. 

I és que com es va dir, no solament tenim un problema en el veto, sinó un d’afegit amb la feble reacció del govern central i del Consell valencià del PP: cap dels dos s’han alçat, no han obert la boca per denunciar la minsa quantitat que Europa destina per pal·liar allò que els agricultors deixen de percebre, i damunt excloent productes molt estesos al territori valencià, com els cítrics o el caqui. 

Els representants de Compromís han oferit presentar en les tres cambres (Congrés, Europa i Corts Valencianes) les iniciatives que les entitats agràries els facen arribar per a defensar els interessos dels llauradors valencians, la continuïtat de milers de llocs de treball i un sector econòmic molt important en el País Valencià. 

Compromís ha denunciat “la falta de contundència del govern valencià, tant del vicepresident Ciscar com també del president Fabra, de cara amb tot el que ha passat amb el veto de Rússia als productes europeus. La Unió Europea no respon als productes valencians i no respon perquè ni el Consell ni el govern de Rajoy no han fet absolutament res perquè els valencians, com a mínim, no queden tan malament i no patisquen una baixada dels preus dels nostres productes”. 

Jordi Sebastià, eurodiputat, ha recordat que els propers dies 3 i 4 de setembre es reunirà la comissió d’Agricultura del Parlament Europeu i “des de Compromís hem demanat al president que incloga un punt urgent i extraordinari, referent a les conseqüències que tindrà el veto de Rússia als productes agrícoles europeus i els valencians en particular”. 
 
Sebastià ha informat que Compromís “lluitarà des de dos fronts: Per aconseguir que els productes com els cítrics, el caqui o la magrana estiguen dins de les ajudes com altres productes com el kiwi que sí que cultiven els italians. Després, proposarem que la UE replantege la seua política exterior, que ha fet que els nostres agricultors paguen les conseqüències d’un conflicte en el qual no tenen ni part ni veu”.
-

1 comentari:

Anònim ha dit...

Recordem la campanya electoral de Camps i en la seua parada a Tavernes en el local del musical, elmseua acompanyant Mayor Oreja va dir als vallers:"Vengo a defender vuestras naranjas en Bruselas, que los demas no saben hacerlo" i tot l'auditori li va aplaudir a braç partit de lo contents i convençuts que aixi seria.
Passat el temps i mirant com estan les nostres taronges em faig la següent reflexió:
Per fi ja ens hem donat compte de com ens han manipulat durant tots aquests anys els polítics PPeros als valencians i AVA i resta d'organitzacions agràries.
Espere que si i les urnes es reflectisca.