L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dijous, 14 d’agost del 2014

Les empreses valencianes estan entre les més maltractades per l'Estat. Les madrilenyes, en canvi, són les que reben més subvencions de les administracions públiques



Axesor, una agència de qualificació espanyola, ha analitzat el comportament de les administracions de l'estat en la concessió de subvencions públiques l'any 2013. I les dades diuen que les empreses madrilenyes són les més subvencionades per l'administració i l'Estat.  En canvi, les empreses valencianes estan en la dotzena posició, per darrere d'Extremadura o d'Andalusia.

L'últim anuari mostra l'evolució de les ajudes de les administracions públiques del 2008 al 2013 i conclou que de l'any 2009 , quan es van donar fins a 11,8 milions d'euros en subvencions públiques, fins enguany, 5 milions d'euros, hi ha una rebaixa del 57,5%.

L'estudi analitza la distribució d’aquests fons públics. Les empreses madrilenyes van rebre el 15,17% del total l'any 2013, amb 427 milions d'euros i despres van Canàries i Castella i Lleó. El País Valencià se situa en la dotzena posició, darrere d'Andalusia o d'Extremadura, amb 113 milions el 2013.

En termes de finançament, l'anuari destaca que les empreses reben la majoria d’ajudes dels fons autonòmics, excepte l'Aragó, Astúries, Navarra i Madrid. El pes que tenen les subvencions estatals en les empreses madrilenyes és significativament superior a la resta: un 72,66% dels diners venen de l'administració general de l'estat el 2013. 
-