L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 8 d’agost del 2014

L’ESTAT DE LA QÜESTIÓ: D’ací 10 mesos eleccions


La veritat, hi ha noticies que no comprenem amb quin objectiu es publiquen de la manera com es publiquen, o potser sí que ho sabem. Massa intuïm perquè es publiquen. Avui hem llegit a un dels diaris comarcals la noticia de que Tavernes ja comptava amb tots els permisos del col·lector. Un poc endarrerida la cosa. La noticia havia estat confirmada per l’alcalde Jordi Joan dies arrere i ens vam fer ressò de la mateixa en aquest blog. 

Una noticia, pensem nosaltres, prou important per dedicar-li la màxima atenció, deixar les coses ben explicades als lectors, comentar el procés del col·lector... i com no, dir-nos i poder llegir a l’article les propostes per a saber com es pensen aconseguir els 800.000 euros que calen després del “fiasco” del PP de valorar l’obra per 700.000 i quedar-se a menys de la meitat. 

Això semblava el normal i lògic. Doncs no es fa així. L’article passa quasi de puntetes sobre la notícia
que origina l’article periodístic i dedica més espai a una proposta de l’oposició, sense cap ni peus, i ja publicada en altra ocasió.

El lector pot tornar a llegir de nou i assabentar amb pèls i senyals de la proposta d’un hipotètic col·lector construït en una zona no urbanitzada, i sense permisos, sense expedient ni cap tràmit administratiu, una proposta qualificada com a “temeritat urbanística i jurídica” i que, a pesar d’això, com hem dit, ja va comptar temps arrere amb un article llarg i extens en el mateix diari. I cosa estranya, o no tan estranya, en aquell article de la proposta de l’oposició, no passava com avui: no parlava ni opinava el govern. 

“Cantemos al amor de mis amores, cantemos al Señor” ens venia a la memòria l’himne Eucarístic, però ara sense cap implicació religiosa en entendre’l nosaltres amb altres personatges i dins del context de premsa comarcal. 

Les eleccions les tenim a 10 mesos vista. I a banda d’altres actuacions, sembla ser que ja hi ha qui comença a prendre partit -si és que alguna vegada ha deixat de tindre'l-  i com a justificant de les nostres paraules només cal fer un repàs del tractament de les noticies locals el mes de la moció de censura. 

I que quede clar: considerem que cadascú és lliure de mostrar la seua querència ideològica o política, com fem en els blogs personals. Però també confiem i esperem que l'opció personal, molt legitima, no traspasse a altres camps on, teòricament, s'ha de mantindre la imparcialitat. Encara que siga per la imatge que es pot donar a un sector de la societat que no hi pense igual políticament.
-