L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.768
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:34.518

dimarts, 12 d’agost del 2014

Tavernes manté el nivell d’aturats en la legislatura (2011-2014), quan en la passada (2007-2011) la xifra d’aturats es va multiplicar per tres.

Quadre de l'evolució de l'atur a Tavernes en la passada legislatura. L'anterior govern va multiplicar per tres el nombre de desocupats

Tavernes ha baixat en 96 persones el nombre de desocupats, amb la qual cosa la xifra total es queda en 1.886, un nivell pràcticament igual que l’atur que hi havia en juny del 2011, quan l’actual govern es va fer càrrec de l’Ajuntament. I una cosa bastant important i és que Tavernes ha abaixat un total de 114 aturats el darrer any. 

La situació de més ocupació aquest mes també es dóna a Gandia, on el nombre de desocupats s’ha reduït en 124 i té un total de 8641 aturats, i a Oliva, amb disminució de 35 persones i un total de 2.590 aturats. 

No anem parlar de la situació estatal. Tots la coneixem massa i quines són les polítiques del PP. Anem a parlar de Tavernes, on no anem a negar que les xifres no són, ni de lluny, les que voldríem. No anem a negar que la situació a la nostra ciutat, amb el tancament d’empreses puntures i “de tota la vida” ha donat molts problemes a famílies de la ciutat i ha augment l’atur. 

Tampoc val massa la pena recordar la política dels anteriors governs municipals, només en una línia: potenciació dels PAIs i PAIs i d’oblit total, en època de bonança, de millorar les infraestructures del teixit industrial i agrícola. Ara aquests han desaparegut quasi de la ciutat.

Sí que volem parlar de les crítiques del PP local, fetes des del conscient i interessat desconeixement del que va ser l’ocupació a la nostra ciutat en el seu govern 2007-2011. I així a vore si d’una callen. Que callen aquells que fa temps haurien de tindre la boca tancada. I de passada, si lligen les xifres que ells crearen, que reflexionen i que deprenguen d’una que tot no val en política i menys les mentires i manipulacions als votants com ens tenen acostumats.

Ho hem dit a principi: Tavernes no està bé quan a ocupació, però està al mateix nivell d’atur que en juny del 2011, quan va canviar el govern municipal. No és cap consol, però almenys en la present legislatura no hem seguit la seua tendència, quan el juny del 2007 hi havia 600 aturats i quatre anys el van deixar en 1.853. Van multiplicar per 3 el nombre d’aturats en la passada legislatura i encara parlen de la situació d'ara. 
-

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Clar que no cal explicar com al 2007 qui no treballava era perque no volia en l'obra,l'horta o la industria. A partir d'ahi ve la debacle amb la crisi i s'en van tots a l'atur. I ara, despres de tocar fons, comença a remuntar lleugerament i sobretot en zones amb hosteleria com la nostra. Que no augmente l'atur com en la època de davallada en la crisi es una bona notícia,si,si es que algú la te com a notícia,quan ja em tocat fons i no es pot aplegar a pitjor. Es el mateix discurs que fa Torró amb l'ocupació que li dona la seua platja,el triple que als demés pobles veïns.Noticies totes dues que van de triplicar mèrits.Tambe tripliqueu la demagògia,ni uns ni altres haveu influït gens en els fluxes de treball.

La Cotorra de la Vall ha dit...

I no creus tu que potser va aquesta notícia en la línia que tu dius? I més quan llegim contínuament en els comunicats del PP referir-se a l'atur de Tavernes, però el que diguem nosaltres de quan comença eixe atur, qui l'acreix i qui ho agreuja amb les seus politiques, ells s'ho callen i li tiren les culpes al govern d'ara.

Sabem, i tant com ho sabem!, quin és el discurs de Torro que no és el nostre i que simplement hem volgut posar en solfa un fet: les competències de treball, d'ocupació i la política sobre foment del treball no són de l'Ajuntament sino d'altres administracions, estatals o autonòmiques.

I no ens vingueu dient que si l'Ajuntament pot fer això i allò. L'Ajuntament amb plans com el que ara s'anuncia només fa posar un pedacet (ni tan sols pedaç) a una roba completament foradada. I més encara en el cas de Tavernes, amb un Pla d'Ajust (gracies al PP) que deixa poc marge de maniobra per contractacions, millor dit no en deixa cap perquè Tavernes té prohibit per llei (les lleis del PP i gracies a com ens deixaren l'Ajuntament) fer contractacions excepcio feta de plans institucionals on hi participa com qualsevol Ajuntament.

Ara si informar per a tu es demagogia, benvinguda siga la demagògia. Potser recordant temps passats canvien les coses.