L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 15 d’octubre del 2010

Primer “Rock a la Vall”


Esquerra Republicana i altres entitats organitzen la primera edició del Festival de música en valencià “Rock a la Vall”. La iniciativa vol donar un impuls a la música en valencià a Tavernes i se celebrarà el dissabte, 16 d’octubre a les 23 hores al carrer Mestre Sansaloni (darrere del Col·legi Públic Alfàndech). L’entrada serà gratuïta, i es comptarà amb servei de barres amb begudes a preus populars.
Actuen SAK DE GATS; ORXATA SOUND SYSTEM, i DESGAVELL i segons l’organització es vol conjugar diferents estils musicals, amb una aposta pels grups de la nostra comarca.
El Rock a la Vall, segons l'organització, s’ha gestat com un espai estable de promoció de la música en valencià a Tavernes en un moment de gran emergència de formacions musicals que creen en valencià.
L’agrupació republicana afirma que “volem anar més enllà en aquesta aposta afavorint la creació i dotació de locals d’assaig públics i gratuïts per a que els grups del poble que així ho desitgen puguen deixar fluir tot el seu potencial creatiu” .

- Redacció feta a partir de la nota enviada per ER
-

23 comentaris:

Anònim ha dit...

I açó perque no ho van fer a festes del poble?o perque no heu fan en un altre lloc aixi les molesties de no poder dormir si es comparteixen una miqueta va millor que no ser sempre els mateixos,perque es que damunt no tenen mai un horari per acabar i es poden fer les 5 ó les 6 del mati,un altre lloc per fer açó i no molestar ningú podria ser en la mar ara que no hi ha gent allá en les pistes del final de la platja tenen tot el lloc que volen per al botelló,i fora de que després les botelles i gots les tiren dins l´escola com han fet a festes,el dilluns allí van xiquets que es podem tallar en eixos vidres,a veure si es que manen a l´ajuntament pensen un poc més,que el cap está per a algo més que per posarse un sombrero.

un vei ha dit...

Puix si que anem be. La primera cosa que feu i toqueu el nas al veinat amb música i a saber a quina hora del matí acabarà. Està bé que siga en valencià, aplausos a l'iniciativa, pero a vore si tanbe es preocupeu pels veins valencians i a l'una o dos del mati maxim tanqueu el xiringuito i mos deixeu dormir. ¿Vale?

Ai mare ha dit...

Les protestes que fan aquestos dos senyors, serien raonables, si es queixaren de tot, o a cas es queixeu de les falles? Per què a més a més de no deixar dormir per la nit, tampoc ho fan pel dia, i no vingau amb escuses que són tres dies al any, que jo malauradament eixos tres dies, són normals per que em toca treballar.

Així, que crec que la queixa ve donada per qui organitza el concert, així, que deixem-nos de hipocresies.

Un veí (de la vostra falla) ha dit...

A vore si vos apliqueu el "cuento"...

Un altre veí i cabrejat ha dit...

No sóc faller ni ho he sigut mai. I per a la teua informació els veïns vàrem queixar-nos quant a falles, ens vàrem queixar dels concerts de festes del poble i ara ho fem del vostre concert, i no perquè siga un partit polític, ni menys encara perquè siga Esquerra Republicana, sinó perquè feu soroll, no deixeu dormir i no respecteu el dret als descans dels demes.
I tu saps que no acabareu a la 1 ni a les dos del matí.
No vingues diguen-nos hipòcrites perquè expressem la nostra opinió. Si tots els d'Esquerra sou igual com tu de respectuosos amb les idees dels altres, mal camí polítics porteu.
Mira per començar, portes camí de perdre algun possible votant.
Tu mateix.

Anònim ha dit...

A vore, amics d'Esquerra.
Per tal de donar exemple i que els altres vegen que es pot compaginar tot i no molestar ningú ¿per què no comenceu el concert a les 10 de la nit? Així a les 12'30 pot estar tot acabat.
Però ¿realment us preocupa la música en valencià o esteu més interessats en la vostra diversió nocturna de dissabte nit?

Anònim ha dit...

Per al de ai mare recordarte que per la carpa de falles,ja varem firmar perque la canviarem de lloc que molestar molesta igual 1 dia que 3,perque es tracta de que eixa nit no poden dormir en tota la nit i hem té igual que siguen fallers o politics,i ademés crec que hi ha una llei que protegeix el descans de les persones i també recordarte que fa poc han sigut festes del poble i hem estat una setmana sense dormir,si cada persona que vuiga fer festa l´ajuntament li facilita el lloc,els treballadors pa montarli el escenari anem aviats,el proxim concert al passeig.Tot compartit va millor.

ai mare ha dit...

Per primera, ni sóc votant d'esquerra, ni sóc faller, ni res, tant sols exprese un pensament que tinc.... Si els fallers tenen tot el dret del món a despertar-me a les 8 del matí amb els cohets, i no deixar-me dormir per la nit....també deuen tindre dret altres a organitzar alguna cosa, encara que a mi no em voreu, per que no m'agrada eixe tipo de música.

Un veí (de la vostra falla) ha dit...

Primer, si eres veï de eixa zona, tu no saps el que és tindre una falla baix...
Segon, el ruido el fas tú al obrir la boca, el que fan/fem és, encara que no isca en tele5 o en canal9, MÚSICA...
Tercer, mentre jo continue amb soroll baix ma casa me la sua el que et pase a tu perque a tu te la sua (i te la ha suat sempre) el soroll de baix ma casa. Qui no respecta no deu ser respectat... Si jo trague (i he tragat) tu també.
Quart, el teu ben volgut ajuntament es el responsable de això. Parlem de vots? A qui vas votar l'ultim cop? Ah vale.. no et queixes.

Reflexiu ha dit...

Mire el cartell i veig com a patrocinador-organitzador l’ajuntament de Tavernes.
I m’ha sobtat: ¿El PP de Tavernes donant cobertura i recolzament? ¿Vol dir això que tot l’ajut logístic d’entaulat i enllumenat a Esquerra Republicana el paga l’ajuntament, és a dir el poble de Tavernes? ¿El PP ajudant els catalanistes?
I recordé que no foren capaços, ni per raó d'una bona harmonia i estreta relació amb el poble del costat, de prestar-li l’entaulat a Benifairó per a muntar el Festivern fa uns anys.
I ara sí. Ací a Tavernes, quan ells, el PP de Tavernes, no són capaços ni de moure un dit per portar qualsevol acte musical a festes del poble, tot són facilitats per a Esquerra Republicana.
I reflexione. Es nota que vénen eleccions. I no, no és que el PP tinga interés en arreplegar vots dels “catalanistes”. L’interés és a potenciar, a donar a conéixer una altra formació d’esquerra de tal manera que puga trencar els vot dels altres, que es disperse i a vore si es repeteix la carambola de fa uns anys: Esquerra no trau cap regidor però el seus vots impedeixen que els altres partits n’augment i el PP continua amb la majoria absoluta.
I no oblidem que la majoria absoluta o no del PP pot jugar-se per uns centenars de vots.
Fa tres anys, si no m’han informat malament, el PP li va cedir a ER un conjunt de llocs perquè fixara propaganda electoral. Els llocs eren del PP d’acord amb el repartiment que es fa segons el nombre de regidors que els partits tenen al poble, etc.
La cesió d’uns llocs per fixar propaganda electoral li va eixir molt bé de “preu” al PP, tot mirant el rendiment posterior: la majoria absoluta.
Ara no sabem si estaran pensant una jugada semblant. No crec que l’ajut als concerts vinga determinat pel carinyo que li tenen al valencià i a la música en valencià. ¿Per què será? Està clar que no pels vots que poden aconseguir de la gent que hi anirem a escoltar els grups.

Un jove de Tavernes ha dit...

Sí, sí, ara aneu tots criticant als organitzadors. Però mira per on, ERPV organitza un concert en valencià, amb grups punters, de la terra i que canten amb la nostra llengua. I a més gratuït. Quan s'ha fet això a Tavernes?
I si als veïns els molesta, que és del tot comprensible, que vagen i es queixen a l'Ajuntament. Supose jo que la gent que ha muntat el concert no té cap culpa del lloc que els han donat.
I deixeu de buscar-li les tres potes al gat. Si hagués sigut el Bloc o qualsevol altre partit qui demanara el permís a l'Ajuntament, el permís s'haguera donat també. No crec qui hi hagen intencions electoralistes. I si les hi ha, a mi no m'importa massa tampoc. Allà ells. Jo demà estaré al concert.
Ja era hora que es fera una cosa diferent per a la gent jove de Tavernes.

Anònim ha dit...

El Bloc no li fa falta anar a besar-li el cul al PP.
Quant s'ha de fer un Festivern amb molts grups, dos festivals de rock amb molts i molts grups, un aplec de l'associació de cantants i conjunts en valenci'a (Col·lectiu Ovidi Montllor, molta gent per cert o actuacins de Botifarra, o altres actes com presentació del llibre de Sarrià, l'Aplex Excursionista dels PPCC...etc i etc. enem a Benifairó. I en pau.
Ja m'entens. A vore si ara per fer un concertet creus que estàs descobrint Amèrica quan la gent del Bloc a la seua manera ja fa anys que ho fa, fins i tot contractant-los alla on hi ha representació i manen un poc.

Anònim ha dit...

Oblidava dir que pràcticament tot el que he esmentat que s'ha fet a Benifairó ha estat gratït i allò que s'ha cobrat, cas de l'acte del Col·lectiu Ovidi Montllor, es va cobrar perquè era per a editar el catàleg de conjunts i cantants en la nostra llengua i donar-li publicitat a tot arreu del País Valencià i PPCC.
¿Entesos?

Anònim ha dit...

El lloc del concert i l'hora d'acabada les designa l'Ajuntament. Per tant l'unic inconvenient que hi ha es l'hora de tancada, el concert comença a les 10.30 i acaba a les 3.30 hem pareix una hora prou raonable en quant aquest tipus de concert solen acabar a les 5 ó 6 de la matinada.
Supose que els organitzadors tindran contratada una empresa o ells mateixa netejaran el lloc per a que ninguna xiquet amb la resta de vidres.
Si arribem al fons de la questiio ja era hora que algun concert com aquestos es fera al poble ja siga Esquerra el bloc o el mateix PP el que l'organitze.

Tots tenim raó ha dit...

Calma a tots.. no se el que passa cada vegada que les sigles ERPV apareixen a La Cotorra apareix sempre l'argumentació de les eleccions, i els tant manits vots, i la suposada guerra entre nacionalistes. No vull creure que l'ajuntament autoritze aquest concert per potenciar la formació republicana, en tot cas, crec que si aixì fora, el que tenen que fer altres formacions, és treballar per què aixì no siga. Pel tema del concert, no soc jo una persona festiva, així que segurament no aniré, no per què no m'agrade la música que es farà, si no per què els meus bioritmes estan més bé al inreves, no soc noctanbul. Però si pensem un poc tot el que s'està comentant, tots arribem a una mateixa postura, el lloc no és adeqüat, les hores no són les més adients.... tota la raó. Ja fa massa temps que els conciutadans afectats per les manifestacions festives demanen que s'habilite algún lloc un poc allunyat del nucli urbà per aquells que volen exercir el dret a la diversió, sense que llimiten la llibertat al descans dels qui no volen festa. Altra és l'horari, més d'una vegada he parlat amb molta gent de que al País Valencià, (ho dic per que estem ara parlant d'un ambit concret), les festes comencen massa tard, és veritat.... no pot ser que un festa comence a les 11 o les 12 de la nit.... cal començar molt abans, i a les 12 tots a casa, o on vullguen, sense molestar, però aquest és un tema que no es pot tocar, cal que escoltem a tothom parlant de la grandesa d'estar fins altes hores de la nit de festa, no com fan els avorrits dels europeus.

Altre de Tavernes ha dit...

El que hauria de fer tota aquesta gent que canta i escriu en valencià és fer coses de qualitat. Orxata Sound System, Desgavell, Xavi Sarrià?! Per favor: qualitat, repetesc, que fer-ho "en valencià" no és motiu suficient. Hi ha gent que no és de la parròquia -que no arrossega ovelles- infinitament superior. "Una cosa diferent" diu algú; dispenseu que em rebente de riure. I si s'ha de pagar, que es pague, siguem dos o tres, sense un "a més gratuït".

Observaor ha dit...

"Begudes a preus populars". ¿Hase falta desir nada más?

Anònim ha dit...

enhorabona als organitzadors. Vaig estar allí, i tot que els grups no em molaven massa, llevat de Sak de Gats, els felicite. El problema veïnal anem a tindre'l sempre, a no ser que algú busque una solució bona per a tots (cosa que veig difícil). De tota manera, és la de sempre, sembla que el rock sempre ha d'estar polemitzat. S'ha de respectar a qui fem esta música, és tan saludable com qualsevol altra.Em rebenta quan algú diu que fem soroll: jo no m'he enseyat a tocar per a fer soroll, sinó per crear i cultivar-me artísticament. I no hi ha cosa més gran que estar dalt d'un escanari tocant la teua música. Sobre el tema polític, ni parlar-ne. Odie la política, jo només crec en el sentit comú i em pareix de puta mare que la gent jove del poble organitze concerts, i si són en valencià, millor que millor.
Salut i força al canut!

Anònim ha dit...

Tu odia, odia la política.
I aixina mentre odiem i els joves passem de política, ells en fan la política a nosatres, la seua política.
I aixina ens va als joves. Només perquè penses amb el percentatge de més aturats que hi ha.
Amic, no s'ha d'odiar la política. Potser hagem d'odiar la manera de fer política que tenen alguns i potser la culpa es nostra per passar.

Aclariment. ha dit...

ei col·lega, si t'ha molestat el "odie la política" ho sent, però m'has malinterpretat. Ho he dit precisament perquè en este país i en esta comunitat, per desgràcia, el bipartidisme ha matat a la política. Que conste que ho he dit per això, que jo no he fallat mai a cap elecció, i em preocupen tots els temes i estic ben atent a la situació. I que sàpies que mai he votat a eixos dos partits i mai ho faré, per qüestió ideològica i moral. És lamentable vore com la llei electoral s'ha menjat als partits xicotets, i és que els grans ho tenen massa ben montat. Has entés ara perquè he dit açò? Si eres jove i tens iniciatives polítiques, endavant, tant de bo tot et vaja bé. Espere que t'haja quedat clar, i si no, mala sort..

Anònim ha dit...

Efectivamnet ho havia interpretat malament. però no es podia interpretar d'una forma diferent sense l'explicacio que has fet.
crec que tu també hauras interpretat el que jo volia dir i mes quan saps que hi ha tanta i tanta gent de la nostra edat que passa i nomes fa que afavorir els dos partits que dius.

rockperlavena ha dit...

Tot clar. La joventut de hui en dia passa de tot (no tots, per sort, però la gran majoria. Jo aniré a votar, això segur, encara que estic pensant a qui. Hi ha algun partit que vulga preocupar-se de la gent que fa música al poble (i quan dic música no em referisc a bandes)? Segurament eixe tindrà el meu vot. Hauríem de sentir-nos orgullosos de ser un poble on hi ha una gran quantitat de grups i de molta varietat. I no és perquè ho dic jo, hi ha gent de fora que sempre m'ho diu. Per cert, un membre d'un dels grups de Tavernes està preparant una cosa que sorprendrà a més d'un per la seua idea. Temps al temps!!

paxin, paxan ha dit...

No sols de música viu l'home. Per això, anònim que compromets el teu vot per a aquella formació política què et prometa compromís per un tipus de música en concret, hi han altres coses a hores d'ara molt més importants, trascendentals i urgents, que això de potenciar altres maneres de fer música. És una qüestió secundària com tantes altres. En el teu cas estan els amants de qualsevol disciplina esportiva o d'altres manifestacions culturals o artístiques. No pot ploure mai a gust de tots.
En el meu cas, a l'hora d'anar a votar mai he considerat les sigles d'aquella opció a la que he volgut dipositar el meu vot (PSOE, PP, EU, ERPV, Bloc-Compromís, UV, etc...), sempre he reparat en el missatge i en allò que generalment pot influir en el futur, no sols personal sinó col·lectiu. Això ho pots trobar als programes però és millor assistir als actes que les diferents opcions organitzen durant la campanya electoral, perquè és allí on podràs comprovar si el que ells proposen o representen té fonament, si tenen voluntat i capacitat per a fer les coses que diuen, si allò que diuen que van a fer és com sempre han fet els que fins ara han tingut poder vertader per a fer les coses i què han fet finalment, si el que proposen beneficia la majorfia dels ciutadans o sols respon als interessos d'uns pocs, una minoria, en definitiva, si són falsos o no.