L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 21 d’octubre del 2010

Llarga i tensa sessió de Corts on una vegada més el president Camps s'ha negat a contestar les preguntes de Compromís


Les Corts Valencianes han tingut una llarga i tensa sessió. El president Camps s'ha negat a contestar les preguntes formulades pel grup parlamentari Compromís, cosa habitual - i el PP s'ha negat a aprovar una proposició no de llei per a reconéixer l'obra i la figura de Francesc Bosch i Morata, un valencianista model que va ser el primer conseller de cultura del País Valencià en els temps de la Segona República.

El portaveu de Compromís i secretari del BLOC, Enric Morera, considera que la contestació del president de la Generalitat, Francisco Camps, als pagaments realitzats per RTVV amb motiu de la visita del Papa a València "és una resposta que evidencia la situació de fallida tècnica en què es troba Canal 9-RTVV. Camps ha dit que no li preocupa la contractació de RTVV i és evident que no, perquè la visita del Papa li costarà a la televisió de Galicia 1,5 milions d'euros,a la de Catalunya 1 milió i el govern de Camps va pagar 14 milions a una trama de corruptes i saquejadors de les arques públiques".

Morera ha denunciat que Camps va estar més pendent a organitzar un gran acte electoral, que va aprofitar l'arquebisbe de València per guanyar-se el títol de cardenal. A més, el líder valencianista ha denunciat que Camps ha malbaratat els fons públics per contentar a certs grups reaccionaris de l'església catòlica.

Morera ha dit des de la tribuna de les Corts Valencianes que els 4 milions que va costar a RTVV la visita del Papa en l'any 2006 "la justícia ja ha descobert que 3 milions foren repartits en comissions per a Correa, per al Bigotes i altre milió s'ha perdut i no se sap on ha anat a parar. Les investigacions semblen que van per bon camí i finalment es descobrirà on estan o per a què s'han gastat eixos diners que ens han furtat a les valencianes i els valencians".

FRANCESC BOSCH I MORATA
La sessió de les Corts Valencianes ha estat molt trista per la negativa del PP d'aprovar un reconeixement públic a Francesc Bosch i Morata, un valencià de Xàtiva exemplar que va ser el primer conseller de cultura del País Valencià en els temps de la Segona República.
Al debat estaven convidats alguns familiars del desaparegut prohom del valencianisme polític progressista, els quals foren rebuts pels diputats del BLOC Josep Maria Pañella i Enric Morera a les portes de les Corts.
El debat que han seguit des de la llotja de convidats ha servit per comprovar la manera d'actuar del PP que s'ha negat a aprovar una iniciativa de desgreuge amb un personatge de gran importància per a la història valenciana.

- Nota remesa per Bloc-Compromís. Fotografia: els diputats amb els familiars de Bosch i Morata.

La notícia en Europa Press
http://www.europapress.es/comunitat-valenciana/noticia-camps-dice-contratos-rtvv-visita-papa-son-correctos-no-le-preocupan-asuntos-20101021164901.html

En El Mundo
http://www.elmundo.es/elmundo/2010/10/21/valencia/1287661228.html

En El País
http://www.elpais.com/articulo/espana/Camps/adelanta/elecciones/responsabilidad/elpepuespval/20101021elpepunac_3/Tes
-