L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 20 d’octubre del 2010

El mar fa desaparéixer la platja de La Goleta. El passat temporal s’empassa els 25 milions destinats enguany a regenerar les costes valencianes.


El temporal de llevant que va afectar la nostra costa el pont del 9 d’Octubre-Dia del Pilar ha fet desaparéixer totes les obres de regeneració dutes a cap en el litoral valencià. La platja de la Goleta de Tavernes ha estat una de les afectades i en pocs dies els veïns han vist desaparéixer la regeneració duta a cap fa poc de temps (Fotografia 2). I és un fet que com tots sabem ve passat any rere any.
I fins i tot es produeixen moments complicats, com quan el mar bota el cordó dunar i s’endinsa dins de la urbanització. I cal usar maquinaria per refer les dunes (Fotografies 1 i 3)
Però no solament passa a Tavernes. De nord a sud del litoral desenes i desenes de platges. A la nostra comarca La Goleta, Daimús, Piles…
I tots els anys com a únic remei, aportar sorra a les platges que desapareixen. 25 milions diuen que ha costat enguany les regeneracions de les platges valencianes. Però no s’estudien solucions definitives que, segons la Universitat Politècnica de València (UPV), passarien per solucions adaptades a cada tram, després d’estudis que han de vore els llits i desembocadura de rius, obres d’abric de les platges, si son platges obertes o platges que es recolzen en ports i molt massificades urbanisticament, si hi ha cordó dunar o construccions al damunt, si la sorra es estable. I és que, com diu la UPV, aportar arena és una mesura però no és l’unica.
I ací cal recordar que fa anys i anys que es parla d’un estudi global elaborat mitjançant un conveni que implicava l’Estat i la nostra Generalitat i que havia de redactar la mateixa UPV.
Anys i anys que es va parlar, però no arriba.
Ara el govern de la nació ha destinat 2 milions d’euros en concepte d’obres d’emergencia per a unes quantes platges, entre elles Tavernes, Piles i Oliva. Tot apunta a que será més menjar perquè amb un pròxim temporal la mar se l’empasse. I si això passa... diners tirats al fem!.

-