L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:19.074

divendres, 1 d’octubre del 2010

TEMA GENERAL: El TSJCV investigarà a la cúpula del Consell i el PP per cinc greus delictes


El Tribunal de Justícia de Madrid (TSJM) ha decidit enviar al Tribunal Superior de Justicia de Valencia (TSJV) la causa que estava investigant, en la qual analitza si la cúpula del PP i del Consell de Francisco Camps han pogut incórrer en cinc greus delictes, entre ells contra la Hisenda Pública, el finançament il·legal del partit i el delicte electoral. Demana que s’ajunte tot en la causa del trages, que podrien passar de suborn impropi a suborn, un delicte que implica inhabilitació i presó

La Sala Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM) ratifica que el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana és "l'única competent per a acordar sobre la rellevància penal dels fets objecte de la inhibició", ja que es troben aforats, és a dir, diputats a Les Corts Valencianes. Entre aquests, el president valencià, Francisco Camps, l'exsecretari general del PPCV Ricardo Costa i l'excap de gabinet de la Conselleria de Turisme, Rafael Betoret".
El jutge Pedreira aprecia indicis de delictes electorals corresponents a les eleccions celebrades a la Comunitat Valenciana el 27 de maig del 2007, de finançament irregular en la contractació entre Orange Market i l'Administració valenciana i suborn propi per regals percebuts per càrrecs de la cúpula de Francisco Camps. A més, troba indicis de delictes contra la Hisenda Pública i de falsedat documental.
El jutge Pedreira també advertix que dels informes de l'Agència Tributària es conclou que altres fets de la facturació d'Orange Market revelen un possible delicte electoral vinculat a les eleccions del 2008, les Eleccions Generals o que presumptament es van pagar il·legalment actes per a promocionar Mariano Rajoy. Alhora, va destacar a l'interlocutòria les nombroses irregularitats en la contractació de les empreses dirigides per Francisco Correa i l'Administració Valenciana durant els anys 2004 al 2009, les que podrien ser constitutives de delictes de prevaricació.
En concret, el jutge va reclamar a la Comunitat l'acumulació dels delictes electorals sobre les eleccions celebrades a la Comunitat valenciana el 27 de maig del 2007. Va esgrimir que estos delictes estan vinculats amb el pagament de servicis prestats per Orange Market al PPCV durant la campanya electoral dels citats comicis.
La interlocutòria de Pedreira diu que “el deute del PP -en quantia de, com a mínim, 345.200 euros-, hauria estat pagada per alguns empresaris mitjançant l'abonament de factures emeses per Orange Market a les seues societats”. “Factures que, en conseqüència, reflectirien servicis inexistents amb l'únic fi d'encobrir donacions d'estes empreses al PP de la Comunitat Valenciana amb pagaments per a saldar el deute amb Orange Market", explica. Així, assegura que Ricardo Costa i Vicente Rambla, actual vicepresident del Consell, eren els gestors del pagament de la totalitat del deute del PPCV amb Orange Market, segons la documentació intervinguda.


Iregularitats en contractació i suborn propi
El jutge també indica que les irregularitats detectades per la Intervenció General de l'Administració de l'Estat s'han produït en els processos administratius de contractació per part de diverses conselleries de la Generalitat valenciana. Entre unes altres dades, la intervenció exposa la preceptiva autorització que, en algun cas, va haver de donar el Gabinet del President.
"Per esta raó, el delicte de suborn que s'investiga al TSJ de València podria no ser, en alguns casos, el previst a l'article 426 del Codi Penal -suborn impropi--, sinó el tipificat en els articles 425, 419 o 420 -suborn propi- del mateix text legal", recull la interlocutòria.


Planteja comprovar la relació entre regals i Camps
Les noves dades determina una valoració nova dels fets objecte de la causa. Així, el jutge ha destacat que "la correcta qualificació jurídica dels fets atribuïts als imputats en el procediment" de València imposa "la seua investigació conjunta amb la contractació d'Orange Market S.L., tant amb el PP de València com amb l'Administració de l'esmentada comunitat autònoma", a fi de "comprovar la possible relació entre els regals investigats en el procediment tramitat davant del TSJ de València i els càrrecs que ocupaven en el PP i en la Generalitat valenciana Rafael Betoret -excap de gabinet de la conselleria de Turisme-; Víctor Campos -exvicepresident del Consell-; Ricardo Costa -exsecretari general del PPCV i diputat regional de València- i Francisco Camps, president de la Generalitat".


- Titular, text resum i foto de L'Informatiu.
-

1 comentari:

Anònim ha dit...

Estem arreglats. Algú es creu que de la Rua li va ficar mà al tio Paco?