L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 25 d’octubre del 2010

El Molí del Pla, com diguem dels moribunds, "se'n va a la carrera".


Ahir ho publicava el diari Levante-EMV: La degradació i total ruïna del “Molí del Pla” es fa cada dia que passa més evident i a això contribueixen les pluges i la mala climatologia.
Aquesta tardor la precipitacions no han estat espectaculars (per ara) però les que vam tindre el 9 d’octubre han estat suficients per a fer caure un gran tram del ràfec del sostre del molí. (Vore les fotografies. Només es lleven un mes d'una a l'altra).
I mentre això passa, i perdem una part del nostre patrimoni històric i cultural, se segueixen sense complir les promeses i les manifestacions del govern municipal del PP de Tavernes: escometre la compra i la immediata execució d’un projecte de consolidació i millora dins del “Pla Confiança” del president Camps. Però ningú sap res quan portem quasi dos anys des del seu anunci. I del Pla Confiança... cada dia menys confiança, que no estan les finances de la Generalitat per a molt!
El sostre del molí té en la part que mira a l’est grans forats per on es cola l’aigua. Fa uns anys eren inexistents, com eren inexistents només fa un any els forats que ja comencen a engrandir-se en la part oest.
El “Moli del Pla” és una construcció que es calcula del segle XVII però no seria d’estranyar que s’alce sobre una construcció anterior. És juntament amb la Torre de Guaita l’edifici més antic de Tavernes, condició que no li ha servit per a atraure l’atenció dels nostres governants del PP cap a la seua conservació.
En la porta tapiada de l’entrada, mans anònimes han pintat una frase que resumeix la seua situació: “Molí del segle XVII. Ruïna municipal”. ¿Fins quan?
-