L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 22 d’octubre del 2010

El president de la "Dipu", Alfonso Rus, dóna com a "morts" a molts ajuntaments

El president de la Diputació de València, Alfonso Rus, manifestava ahir que "el Ayuntamiento que esté endeudado al 80 ó 90 por ciento de su presupuesto está muerto por falta de liquidez".
Com sap tot el món, l'any 2011 i per llei els ajuntaments que no estiguen sanejats no podran demanar prèstecs. Només aquells que tinguen un endeutament inferior al 80% o els que hagen reduït recentment l'endeutament ho podran fer.
Rus al final de les seues declaracions concloïa en la necessitat de que "cada palo aguante su vela", una frase que nosaltres interpretem nosaltres que ve a dir, ni més ni menys, que aquell que ha gestionat malament els diners i està endeutat que es cerque les solucions per eixir del forat.
Ací a Tavernes el forat fa anys que va començar però malgrat la constant pujada d'impostos no es veu la llum i, a més, recordem que cap dels plans de sanejament que van passar pel plenari s'ha complit. A hores d'ara la gent de La Cotorra desconeix les xifres que baralla el nostre ajuntament.
Només cal recordar que les obres fetes els darrers anys han estat possibles gràcies al Plan Zapatero perquè no hi ha gran capacitat d'inversió pel deute.

En aquest enllaç d'El País podeu llegir el context en què Rus va fer les declaracions:
http://www.elpais.com/articulo/Comunidad/Valenciana/Rus/da/muertos/Ayuntamientos/Valencia/elpepuespval/20101021elpval_6/Tes
-

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Que es suposa que significa endeutament del 80%? 80% de quant? I damunt, un 80%, que son 4/5 parts de algo, a això se li diu estar "sanejat"?

La Cotorra de la Vall ha dit...

És el 80% dels ingresos corrents del pressupost.