L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 21 d’octubre del 2010

POLÈMICA: Bol·lards, guals, voreres i aparcament.


Els veïns del carrer Sant Agustí, precisament en el tram més estret (vore la fotografía), estan dividits en dos bàndols.
Per un costat, hi ha els que s’oposen a la mesura d’instal·lar bol·lards per evitar els aparcaments al carrer. Aquests veïns han iniciat una recollida de signatures per demanar a l’ajuntament que els lleve els bol·lards, i que els deixe aparcar com sempre s’ha fet al carrer.
Per un altre costat estan els veïns que paguen el seu gual i que l’ajuntament no ha posat cap bol·lard davant de la portalada de sa casa perquè puguen entrar i eixir el vehicle. Aquests veïns també van a iniciar una arreplegada de firmes per demanar a l’ajuntament que ho deixe com està .
Hi ha un tercer grup, els vianants, que volen tindre les voreres lliures i diàfanes per poder caminar d’un lloc a un altre.
La cosa no sabem com quedara. Recordem que la mesura s’ha fet per facilitar el pas dels vianants en la zona centre del poble. També cal recordar que abans, quan no hi havia bol·lards, molts cotxes aparcaven fins i tot al dos costats i damunt de les voreres, ja prou estretes, i encara que deixaven lliure els guals, tapaven la porta i impedien el pas del propietaris a les seues vivendes.
Ara es dona també el cas que, com no poden aparcar, hi ha veïns que han d’anar a rodar pels carrers del voltant a la recerca d’un lloc on deixar el cotxe. Són aquells veïns que no poden pagar un gual perquè en sa casa no tenen habilitat el baix per aparcar.
Vorem al final com queda la cosa i quina decisió pren el nostre govern municipal perquè, contentar-los a tots sembla cosa imposible.

-

12 comentaris:

Quim13 ha dit...

Crec que està molt clar el que el govern municipal recolçarà. Per suposat als que volen els bol·lards, ja que així podran vendre les places de pàrquing del passeig(Això ho sap tothom!).
¡Por interés te quiero Andrés!

Veí ha dit...

No crec que siga ara un tema de parquing en el Passeig o no. Mira en la foto que ha posat la Cotorra les voreres i el carrer quant estrets són i pensa si ahi caben cotxes als dos costats com hi havia fa poc.
Els veïns que estem a favor dels bol·lards no ho fem perquè si. Volem passar per la vorera i tindre-la sense impediments.

Anònim ha dit...

sol.lució facil, es pinten les boreres de groc i ja tením pas els peatons, si hi ha un cotxe aparcat, que passe la grua i multa al canto, aixi ja no tornaran a aparcar més i en els diners que valen els bol.lards, l'ajuntament té diners per a pagar sabates als policies per a que caminen per aquestos carrers cèntrics, que és lo que deurien de fer.

Anònim ha dit...

Esta noticia està mal donada.
Els veïns NO hem demanat que lleven els bol.lards del carrer Sant Agustí.
Els veïns hem demanat que EN EL TRAM AMPLE del carrer es recoloquen els bol.lards a la línia de la vorera antiga de manera que hi haja lloc per als vianants i per a aparcar a una banda del carrer. Açò, insisteixc, al tram ample del carrer i NO AL TRAM ESTRET (foto de la cotorra)on per cert, abans sols s´aparcava a una part.
Pot ser que hajen considerat aquest carrer com zona centre del poble per a no deixar aparcar, pero, és este un carrer on vinguen a passejar les persones? Doncs demanem que al menys ens deixen aparcar al TRAM AMPLE DEL CARRER I A UN DELS DOS COSTATS.
Havera estat bé que els que no volen que es lleven els bol.lards s´haveren llegit l´escrit que hem passat al carrer i així s´haveren adonat que NO volem que lleven els bol.lards. No estaria mal que pensen un poc en les persones que no podem aparcar el cotxe a casa i l´hem de deixar al carrer i hem de pegar voltes i voltes pel poble per a poder aparcar, cosa que cada vegada és més difícil. Pense que no estem demanant res que els impedeixca entrar els seus cotxes a casa i que en ningún moment hem demanat res que els perjudique a ells.

Anònim ha dit...

jo crec que les dos parts tenen rao. cotorra, tu que faires?

Veí sense nom ha dit...

No considere la notícia mal donada. És molt imparcial,explica el punt de vist de totes les parts i no pren postura per ningú.
A l'amic anonim: tal com estava abans el carrer era un desastre. Nosaltres, els veïns, aparcàvem on volien, com voliem i quan voliem. Sense respectar res ni cap gual, ni les voreres.
El recorde que entre la antiga casa de la familia Pacum i el Carrer Barranc, hi ha crec que cinc o sis guals, amb la qual cosa només es deixa lloc per a quatre cotxes. I allí n'aparcaven molts i molts, damunt la vorera i sense respectar els guals. I això tu ho saps tant bé com jo. Una altra cosa és que tu mires el teu interés i vulgues que es lleven per aparcar, i no mires el bé general de tots.
I no és qüestio de que siga un carrer per a passejar, sinó que una persona o una mare amb un carret puga passar sense problemes i això no ho pot fer amb una vorera estreta i sense condicions.
I no digues que no voleu que lleven els bol·lards: Sí que voleu que es lleven, almenys de com estan, i que es posen com vos vinga bé a vosaltres per aparcar el cotxe.

Anònim ha dit...

La noticia de la cotorra diu exactament:"Per un costat, hi ha els que s’oposen a la mesura d’instal·lar bol·lards per evitar els aparcaments al carrer. Aquests veïns han iniciat una recollida de signatures per demanar a l’ajuntament que els lleve els bol·lards, i que els deixe aparcar com sempre s’ha fet al carrer." Personalment crec que qualsevol que llegira estes paraules interpretaria que hi ha un bàndol del carrer que vol eliminar els bol·lards. Per tant crec que te raó l'anònim que diu que la noticia està mal donada. Ja que l'autor anònim diu: "Els veïns hem demanat que EN EL TRAM AMPLE del carrer es recoloquen els bol.lards a la línia de la vorera antiga de manera que hi haja lloc per als vianants i per a aparcar a una banda del carrer."

Anònim ha dit...

Passem del blanc al negre. Passem d'aparcar als dos costats del carrer a no aparcar en absolut. No es pot buscar un solució intermiga?
Si retiren els bol·lards a l'altura de la vorera antiga podrán ser respectats els guals i s´evitaran els problemes d'aparcar als dos costats del carrer, a més a més les persones i els carrets podràn passar tranquilament per les voreres.

Anònim ha dit...

La noticia està MAL DONADA des del principi. La primera frase de la noticia diu que hi ha dos bandos respecte al tram estret del carrer. Això es incorrecte. En ningún moment hem demanat res del tram estret. Comprenem que ahí NO es puga aparcar ja que el carrer és estret. Sempre hem estat parlant de desplaçar els bol.lards a l´altura de l´antiga vorera EN EL TRAM AMPLE DEL CARRER.

Anònim ha dit...

La Cotorra ha dit:

" Aquests veïns han iniciat una recollida de signatures per demanar a l’ajuntament que els lleve els bol·lards"

¿Es mentida? S'ha iniciat o no una arreplegada per llevar els bol·lads d'on estan?

I continua: "...i que els deixe aparcar com sempre s’ha fet al carrer."

Es mentida? No es demana que es puga aparcar com abans?

Pense que està ben dit i correcte. Tot el demes de si la part estreta o la part esquerra, o si un pam més o menys, son ja interpretacions interessades.
El fons i els fets estan bé. ¿Qué volieu matisacions exactes i dir que si o no enfront de casa de Martí o de Quiles, etc? Això crec que se n'ix i no correspon a la noticia.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Nosaltres simplement ens hem limitat a contar els fets. Com ací ja s'ha fet palés, no ens hem posicionat ni a favor ni en contra.Ni ho farem.
Ni donarem cap solució perquè no som qui per a fer-ho. L'ajuntament o el govern municipal, que votarem per majoria ampla, té els seus criteris i és qui decideix sobre el transit en el poble i qui ha decidit beneficiar als vianants en el centre del poble, la part antiga del casc urbà.
El problema dels veïns POTSER QUE ESTIGA en què sou jutges i també part i clar, no podeu vore les coses com les veuen els altres ciutadans.
Nosaltres només podem esperar que se solucione a gust de tots. I ja ho vàrem dir: difícil.

Anònim ha dit...

No patiu ni es feu mala sang.
Ja voreu com es solucionen les coses a gust de tots.
Hem de seguir vivint en el mateix carrer i per damunt de tot està la tolerancia i el respecte.